Eğitimde Çağ Atlacak Tabletler İzmir’de Dağıtıldı

Eğitimde Türkiye’ye çağ atlatması beklenen Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (FATİH) kapsamında tablet dağıtımı Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde başlatıldı.

Eğitimde Çağ Atlacak Tabletler İzmir’de Dağıtıldı

Pilot iller arasında yer alan İzmir’de, Karabağlar Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi’nde 9’uncu sınıf öğrencilerine tabletlerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım dağıttı.

Binali Yıldırım’ın yanında İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan da yer aldı.

Okuldan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Ankara’daki tablet törenine canlı bağlantı yapıldı. Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada, mutluluğu ve hüznü aynı anda yaşadıkları günde, ülkenin geleceği için sağlam adımlarla yürüyecek gençlere tabletleri teslim ettiklerini ifade etti.

İzmir'e gelen Kılıç, “Bugün ayrıca Mısır'daki Afrika Kupası müsabakasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesine katılacağız. İnşallah bu tip olayları bir daha yaşamayız. Verdiğimiz tablet inşallah kardeşlerimizin eğitimlerine katkı verecek" diye konuştu.

85 BİN AKILLI TAHTA
Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2010 yılında başlattıkları FATİH projesinin devam ettiğini, okullarda 85 bin akıllı tahta montajının tamamlandığını, 350 bin tanesinin de alımının yapıldığını söyledi.

Bunların montajının 2015 eğitim öğretim yılına kadar tamamlanacağını bildiren Yıldırım, "Projeye katkı verenlere teşekkür ediyorum. Eğitimimiz böyle teknoloji ağırlıklı projelerle daha da gelişecek" dedi.

ÖĞRENCİLERLE OKUL ANILARINI PAYLAŞTI
Yıldırım, tek tek öğrenci sıralarına oturarak öğrencilerin eğitim durumlarına dair bilgi dldı. “Zayıfsız karne tuzsuz aşa benzer “diyerek zayıfı olabilecek olan öğrencileri de teselli eden Binali Yıldırım, zaman zaman kendi okul yıllarında yaşadığı anılarını öğrencilerle paylaştı.
İlk olarak Kılıç ve Yıldırım'ın öğrencilere dağıttığı tabletlerden İzmir'de bugün 45 okulda, 2 bin 302 öğretmen ve 192 öğrenciye ulaştırılacağı, geri kalanların tesliminin de mart ayı sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Kaynak: İHA