Bigadiç’ten Suriye Halkına İki Tır Dolusu Yardım

Yaşanan iç savaş nedeniyle sıkıntı içindeki Suriyelilere Balıkesir’in Bigadiç ilçesinden 2 tır dolusu yardım gönderildi.

Bigadiç’ten Suriye Halkına İki Tır Dolusu Yardım

Vatandaşlar, tonlarca un, şeker, pirinç, bulgur, nohut, fasulye, patates, salça ekmek, konserve, battaniye, halı, kilim, gönlünden ne kopuyorsa verdi. Bigadiç merkezden ve köylerinden toplanan iki tır dolusu malzeme Suriye’ye gönderildi.Bigadiç Kızılay Şube Başkanlığı ve Yardım Gönüllüleri, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığınca, Bigadiç Kaymakamlığı’nın direktifi ve kontrolünde organize edilen yardım kampanyasına herkes katıldı.

Bigadiç köylerinden ve ilçe merkezinden çok sayıda kişi ve aileler yardım elini uzattı. Yapılan yardımlarda genellikle dayanıklı gıda maddeleri yer aldı. Toplanan yardımlar özel paketleme depolarında gönüllüler tarafından poşetlenip, yardım paketleri haline getirilip, tırlar ile Şanlıurfa Ceylanpınar’a sevk edildi.

Bigadiç Kızılay Şube Başkanı avukat Mustafa Kuzu, yardımseverlere teşekkür etti. Kuzu, “Bigadiç halkına çok teşekkür ederim. Köylerden ve ilçe merkezinden toplanan yardım paketleri muhtaç olanlarına verilecektir. Yardımsever Bigadiçliler tahminimizden daha çok yardımlarda bulundular. Bir tır doldurabilir miyiz derken iki tır gönderdik Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bigadiç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şube Müdürü Şaban Ok da, “Bizim insanımız çok yardım sever. Elinde ne varsa verdiler. Yardımda yarıştılar. Bigadiç halkından Allah razı olsun. Bize düşen görev bu yardımları yerine ulaştırmaktır” dedi.

Kaynak: İHA