Ege’den Uşak’a Ziyaretçi Akını Sağlayacak Çalışmada Sona Yaklaşıldı

Uşak Belediyesi’nin kentte yaptığı çalışmalar ile her yönü ile değişim yaşanırken, bu değişimi en çok hisseden noktalardan birisi de Ata Park oldu.

Ege’den Uşak’a Ziyaretçi Akını Sağlayacak Çalışmada Sona Yaklaşıldı

Park içinde birçok yenilik yapılırken, bu yeniliklerden dikkat çekenlerden birisi de kule projesi oldu. Yapılan kule görkemi ile beğeni kazanırken kulenin tepesinde yer alan plateneryum ise yakın bir zamanda hizmete açılacak. 35 kişinin aynı anda uzayı gözlemleyebileceği ve uzay ile ilgili filmleri izleyebileceği plateneryumda son aşamaya gelindi. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Ata Park içinde bir çalışmanın daha sonuna yaklaşmanın heyecanını yaşadıklarını iletti. Plateneryumun Ege Bölgesi’nde ilk defa Uşak’ta yer alacağına vurgu yapan Başkan Erdoğan,"İlimizin sosyal hayatına her zaman katkı yapmak için çaba vermekteyiz. Ata Park’ta da sosyal hayata etki edecek değişik projelerimiz yer almaktadır. Bu projelerimizden birisi de plateneryum çalışmasıdır. Projemiz kısa sürede hayata geçecek” dedi.

Plateneryum ile kentte yaşayan çocukların özel bir fırsata kavuşacağını aktaran Erdoğan, bittikten sonra birçok öğrencinin vazgeçilmez alanlarından birisi olacağına işaret etti. Ata Park içinde yeniliklerin devam edeceğini kaydeden Başkan Erdoğan,"Biz ilimizin her köşesinde güzelliklerin olması maksadıyla çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu bağlamda Ata Park da önemli bir noktada yer alıyor. Parkımız günde binleri ağırlarken bizde değişimler ile alanı daha cazip hale getiriyoruz” ifadesini kullandı.

EGE’DE SADECE UŞAK’TA OLACAK
Plateneryum için Ata Park Kulenin vazgeçilmez bir mekan olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "İlimizde 50 metrelik kulemiz sembol yapılardan birisi haline geldi. Biz kulemizin işlevsel olması için farklı projeler ortaya çıkardık. Kule projemizin akabinde böyle bir çalışmanın da olması gerekiyordu. 50 metre yükseklikte olan kulemizde uzayla ilgili bir aktivitenin yapılabileceğini düşündük. Bu nedenle hemen planeteryum ile ilgili başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Birimlerimiz projeyi bitirmekle birlikte kurma aşamasına geldiler. Ege Bölgesi’nde tek olacak planeteryumda 35 kişi aynı anda uzayı ve gökyüzünü gözlemleyebilecek. Aynı zamanda burada uzay ile ilgili film ve belgeseller görsel bir şölen eşliğinde izlenecek. Projemiz ilimizde bulunan öğrencilerimiz için de ayrı bir değerde olacak. Başka illerde bulunmayan projemiz ile öğrencilerimiz uzayı kavrayıp öğrenebilecekler. Merkezin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA