Öğrencilerden Suriyeli Ailelere Kısa Filmle Eğitim

Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri, Suriyeli ailelerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunların çözümüne katkı sunmak amacıyla kısa filmle eğitim çalışması başlattı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'e gelen Suriyelilerin 25 bini oluşturulan konteyner kentte, yaklaşık 60 bini de kiraladıkları evlerde barınıyor. Savaşın başladığı günden bu yana misafirlerine her türlü desteği veren Türkiye, kamplarda ve kiraladıkları evlerde barınan sığınmacıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri de "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapmasında, kentteki Suriyeli ailelere yönelik eğitim çalışması başlattı. Gruplar halinde alan çalışması yapan öğrenciler ilk olarak evlerinde ziyaret ettikleri Suriyeli aileleri üniversiteye davet ediyor.
Öğrenciler daha sonra üniversitede misafir ettikleri sığınmacılara su israfı, karbonmonoksit zehirlenmeleri, genel sağlık kuralları ve çocuk gelişimi gibi konularda Arapça hazırlanan kısa filmle eğitim veriyor.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin, örnek bir çalışmaya imza attığını söyledi.

Savaştan kaçan Suriyelilerin önemli bir bölümünün Türkiye'ye bulunduğuna işaret eden Güvenç, "Türk halkı mağdur Suriye halkına her türlü yardımı yapmaktadır. Onların Türkiye'ye adaptasyonu da çok önemlidir. Bu çalışmanın, misafirlerimizin günlük hayatta karşılaştığı sorunlara çözüm olacağını düşünüyorum" dedi.

Güvenç, çalışma kapsamında misafirler için spor salonunda şenlik düzenlendiğini, eğitim çağındaki öğrencilere de çeşitli hediyeler verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA