Yatalak Hastalara Anlamlı Yeni Yıl Hediyesi

Denizli'de evde bakım hizmeti alan 70 hasta, hayırsever Dr. Necdet Durmuş'un bağışıyla yeni yıl hediyesi olarak medikal hasta yatağına kavuştu.

Denizli'de evde bakım hizmeti alan 70 yatalak hastaya, Denizli Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle "çok fonksiyonlu medikal yatak" hediye edildi.
Denizli Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, törende yaptığı konuşmada, 2006 yılından itibaren toplum sağlığı ve hastanelerde oluşturulan 16 birim tarafından 11 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini belirtti.

İl genelinde halen 3 bin 276 hastanın evde sağlık hizmetlerinden yararlandığını ve hastaların özellikle medikal hasta yatağına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Evde bakım hizmeti alan vatandaşımız çok olduğu için her birine yatak veremiyoruz. Pamukkale Belediyesi ile iletişime geçen bir hayırseverimizin sağ olsun yatak bağışı yapacağını duyunca çok sevindik. Şu an il merkezinde evde sağlık hizmeti alan 38 hastamız, ilçelerimizde ise 120 hastamız medikal hasta yatak sırası beklemektedir. Durumu iyi olan kendisi alıyor fakat biz maddi durumu iyi olmayan hastalarımızı seçerek yeni yıl hediyesi olarak yatak hediye etmek istedik. Umarım hastalarımız buna çok sevinecek."
Törene, Denizli Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak da katıldı.

Kaynak: AA