'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' Projesi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve Bursa Kent Konseyi'nin (BKK) de destek verdiği "Evlilik Kurumunu Tanıyorum" projesiyle, jandarma bölgesindeki muhtarlara ve Mehmetçiklere aile kavramı ve aile içi iletişim konularında eğitim verilecek.

Proje kapsamında, 695 mahalle muhtarına kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunulacak. Aynı zamanda Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda bulunan erbaş ve erlere de aile eğitim programı kapsamında bilgilendirme yapılacak.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) Muradiye Salonun'daki projenin tanıtım toplantısına, Vali Yardımcıları Mustafa Karslıoğlu ve Ergün Güngör, İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, BKK Başkanı Semih Pala, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Şevket Barca, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, İl Jandarma komutanları ve ilçe jandarma komutanları katıldı.

Vali Yardımcısı Güngör burada yaptığı konuşmada, aile kurumunun toplumun temel taşı olduğuna dikkati çekerek,"Aile içi şiddet son senelerde arttı. Son yapılan kanuni düzenlemelerle bu konuda elimiz güçlendi. Mutlu insan, mutlu aile ve mutlu toplumu, kadın erkek eşitliğinin sağlandığı aile yapısını temin etmeye çalışıyoruz. İl Jandarma Komutanlığı'nın projesi bu açıdan önem taşıyor. Şiddet gören kadınların yüzde 80'i ilkokul mezunu. Yine yüzde 80'den fazlası ekonomik açıdan bağımsız değil. Kadınların yüzde 56'sı şiddet görüyor. Bu rakamları aşağılara, hatta bitirmek için çabalıyoruz. Sağlıklı nesilleri oluşturarak geleceğe güçlü ailelerle bakacağız" dedi.

BKK Başkanı Pala, hayırlı bir işe katkı sundukları için mutlu olduğunu belirterek, konsey hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Pala, Türkiye'nin en güçlü ve en aktif kent konseyi konumunda oldukları dile getirerek, "Topluma, sosyal hayata ve kültüre yönelik her çalışmanın içerisindeyiz. Devlet, millet ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon görevini yürütüyoruz. 'Evlilik kurumunu tanıyorum' projesine Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi olarak her türlü katkıyı veriyoruz. Evlilik kurumu, insan hayatında önemli bir yapıdır. Aile yapısının güçlendirilmesi, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi ülkemizin için önemli. Türkiye'nin güçlü olması gerekiyor" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Akkuş ise, sorumluluk bölgelerinde 695 mahallenin bulunduğunu, 305 bin vatandaşın yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Aile içi şiddet olaylarını senelere göre değerlendirdiğimizde her sene 600 civarında olayla karşılaşıyoruz. Şu ana kadar mülki makamlar tarafından verilen 33 karar, adli makamlar tarafından verilen 653 tedbir kararı var. Aile yapısının korunması ve şiddetin önlenmesini amaçlıyoruz. Hala 24 tedbir kararını uyguluyoruz. Ancak bu tedbirlerin yeterli olmadığını düşündük. Aile içi şiddet eğilimlerinin eğitimsizlikten kaynaklandığını gördük. Bu çalışma İl Jandarma Komutanlığı ile Bursa Kent Konseyi'nin ilk ortak projesidir. Projede, yol gösterici olan Vali Yardımcılarımıza ve katkı sunan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA