Vali Yılmaz'dan Yaykın Köyüne Ziyaret

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Simav ilçesine bağlı Yaykın köyünü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yılmaz'ı köye gelişinde köy muhtarı Halil Gerenkaya'ya karşılayarak, köyün sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Daha sonra vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, köyde üretimi yapılan Napolyon cinsi kirazların yetiştiği sahaları gezdiğini söyledi.

Bölge halkı ve üreticilerin her türlü hizmeti hak ettiğini belirten Yılmaz, "Yaykın köyü halkının yanı sıra bölgedeki diğer köy halkı yapılan hizmetleri hakkıyla görüp değerlendiriyor. Bizlerde vatandaşların bu sıcak ve samimi yaklaşımları doğrultusunda diğer sorunlarını dinleyip, kısa sürede çözümleri konusunda kendilerine her türlü desteklerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Yılmaz, Yaykın köyünün Yerel Yönetimler Yasası çıkmadan önce belde olduğunu hatırlattı.
Köy statüsüne dönüşen yerlerde İl Özel İdaresi görevlilerinin bir takım tespitler yaptığını ve bir plan dahilinde çalışmalara başladıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"Eskiden belediyeler tarafından verilen tüm hizmetler, şimdi aynen devam ediyor ve hatta daha fazlasıyla verilmeye devam ediliyor. Bunlara örnek vermemiz gerekirse, İl Özel İdaremiz tarafından köylerimizde çöp toplama hizmeti başladı ve bundan sonrada aynı şekilde devam edecek. Yine köylerimizin kanalizasyon hizmeti, su hizmeti, bunların bakımı onarımı dahil olmak üzere, köy içi iyileştirme çalışmaları da her zaman en iyi şekilde yapılıyor. İl Özel İdaremiz tarafından yapılan bu hizmetlerimizin, köylülerimiz tarafından da memnuniyetle karşılandığını görmekteyiz."
Yılmaz, daha sonra çevre köylerden Kayaışık, Çakırlar, Karacahisar, Kuşu ile Pazarlar ilçesine bağlı Orhanlar köyü muhtarlarının da istek ve sorunlarını dinleyerek, çözüm konusunda her türlü desteği vereceğini kaydetti.

Yılmaz'a, Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel ve çevre köylerin köy muhtarları da eşlik etti.

Kaynak: AA