Tuğçe Kazaz: Eski Türkiye yüzünden hiristiyan oldum!

Arafta Sorular programına katılan Tuğçe Kazaz özel hayatı ile ilgili merak edilen konulara samimiyetle cevap verdi.

Tuğçe Kazaz: Eski Türkiye yüzünden hiristiyan oldum!
Ülke TV'de Esra Elönü'nün konuğu olan ünlü manken ve oyuncu Tuğçe Kazaz din değiştirmesi, osmanlıca öğrenilmesi, din derslerinin zorunlu olması, eğitim sistemi ve  özel hayatı ile ilgili birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

'ESKİ TÜRKİYE BENİ HİRİSTİYAN YAPTI'

Hiristiyanlığı tercih etmemdeki sebep eski Türkiye idi. Öyle bir gündemdeydik ki Arapça hiç gündemimizde yoktu.Halbuki biz Müslümanız ve kitabımız Kur'an-ı Kerim Arapça. Bırakın biz Arapça okuyup anlayıp idrak etmeyi İslamiyet'in ne olduğunu anlamak yerine bize batılı-haçlı eğitim sistemini dayattılar. İslamiyet nedir sistemi aslında nasıldır bize öğretmetmediler. Bunları ortaya çıkaracak kaynklar Osmanlıca olduğu için yasaklanıp bir gecede latin alfabesine döndük. Ben bunların kurbanı olduğum için Hristiyanlığı seçtim.

'NAMAZ SAYESİNDE AĞRILARIMDAN KURTULDUM'

Kazaz, Elönü'nün 'İslam'a geri döndükten sonra kıldığın namazlarda da bir değişik oldu mu?' sorusuna namazın asğlık açısından ve manevi açıdan  faydalarıından bahsederek cevap verdi. Stüdyoda ayağa kalkıp uygulamalı olarak gösteren ünlü manken namazdaki rükû hareketinin bel ve boyun ağrılarına iyi geldiğini sözlerine ekledi.

'MODELLİK YAPTIĞIM İÇİN PİŞMANIM'

Bu dönüşü yaptıktan sonra modellik yapmayı bırakmayı karar verdim. Çok daha öncelerden içimden bırakmam gerektiği ile ilgili düşüncelerim vardı. Bende modellikten geliyorum kimse kimseyi kandırmasın modellik sadece fiziksel olarak yapılan bir meslek. Tanrının lutfu olarak verilen güzelliğin yanında aynı zamanda  ruhunun,aklının,zekasının da bir gücü var. Ben bu gücü ortaya çıkarmak için modelliği bırakmaya karar verdim. Bunu gördükten ve anladıktan sonra bu zihniyetin bize bunu nasıl empoze ettiğini gördükten sonra açıkcası modellik yaptığıma pişman da oldum.

BEYAZ GAZETE