Bandırma'da 'Roman Havası' Dizisine Tepki

Bandırma Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği Başkanı Feridun Demirdöğen, bir televizyon kanalında yayınlanan "Roman Havası" adlı dizinin, Türkiye'de yaşayan Roman vatandaşları üzdüğünü söyledi.

Demirdöğen, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, dizide Romanların hayatının yanlış kurgulandığını savundu.
Romanların, eğlence ve kavga dışında bir hayatlarının olmadığını gösteren dizinin yayından kaldırılması gerektiğini vurgulayan Demirdöğen, şunları kaydetti:
"Romanlar, dizide eğlence ve kavgadan başka hiçbir şey olmayan, vurdumduymaz, kaygısız, paraya tapan, kolay yoldan para kazanma sevdalısı, çıkarları için en temel insani değerleri hiçe sayan, temel ahlaki değerlerden yoksun, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi toplumsal etiğe aykırı davranışlarda bulunan, medeniyetten nasibini almamış, küfürbaz ve dengesiz insanlar olarak gösteriliyor. Sanatsal üretimin Roman kültürünü dejenere etmesi ve Romanların insan onuruna yakışmayan bir şekilde temsil edilmesi asla kabul edebilmemiz söz konusu değildir. Toplumda geniş bir etki alanına sahip olan ve özellikle genç insanlar için rol model olan sanatçıları Romanların kültürel mirasının korunmasında ve kamusal alanda temsil edilmesinde sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Ayrıca televizyon yönetimi ve dizi yapımcılarının Roman vatandaşlardan özür dilemesini ve dizinin derhal gösterimden kaldırılmasını istiyoruz."
Kaynak: AA