Kar Altında Kış Lastiği Uygulaması

Erzurum Emniyet Müdürlüğünce, Ağrı-Erzurum karayolunda kış lastiği kontrolü yapıldı.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla Erzurum-Ağrı karayolunda kontrollerini artıran İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu araçları kontrolden geçirdi.
Yoğun kar yağışı ve tipi altında yapılan kontrollerde tır, kamyon, çekici, tanker, minibüs, otobüs ve hafif ticari araçlar durdurularak lastiklerinin diş derinliğine bakıldı. Ruhsat bilgileri sorulan sürücüler içerisinde kural ihlaline rastlanmadı.
Erzurum Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Ersin Ersoy, yaptığı açıklamada, kışlık lastiğin kazaları büyük oranda önlediğini, o nedenle kullanılmasının zorunluğu olduğunu söyledi.

Ersoy, "Erzurum'da ilerleyen günlerde daha fazla kar yağışı olacak. Buradaki amaç, en başta sürücüleri bilgilendirip olası kazaların önüne geçmektir. Testi kırılmadan önce önlemi almak gerekiyor. Testi kırıldıktan, kazalar olduktan sonra bir anlamı kalmayacaktır" dedi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Yaşar Kuş da Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin trafik olduğunu, bu sorunun çözümü için de kuralların sürekli yenilenip, güncellendiğini belirterek, belirlenen kurallar gereği 1 Aralık 2014-1 Nisan 2015 tarihleri arasında kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu anımsattı.
-Lastikçiler mesaiye kaldı
Öte yandan, kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla Erzurum'da lastik satıcıları ve tamircilerinde de yoğunluk arttı.
Kış lastiği uygulamasına ve kurallara uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanması lastikçilerin yüzünü güldürürken, iş yerlerindeki mesainin geç saatlere kadar süreceği belirtildi.
Oto lastik firması yetkilisi Suat Ögel, kazaların önlenmesi için kış lastiğinin zorunlu hale geldiğini bildirerek, bu uygulama sayesinde işlerinde büyük artış olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA