İşid Bahanesiyle Yapılan İzinsiz Gösteriler

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilen ardından tutuklananlara ilişkin, "Herhangi demokratik bir ülkede 600 insanın tutuklanması kıyameti koparır" dedi.

DBP Diyarbakır İl Başkanlığında Merkezi Gençlik Meclisi üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Ayna, 6-7 ekim olaylarının çıkış nedeninin siyaset yapma yollarının tıkalı olmasının bir sonucu olduğunu savundu.
Bölgede tüm halkın yanlış politikalar nedeniyle sokağa indiğini ileri süren Ayna, "Tutuklamalarda sayı 600'e ulaştı. Bu kadar insanı cezaevlerine atmak ne demek? İnsanların siyaset yapma alanlarını kapatacaksınız, insanlar neden sokağa çıkarlar? Siyaset yapma alanlarını kapatırsanız. Siyaset yapmanın tek yolu sokağa çıkmak olur. Herhangi demokratik bir ülkede 600 insanın tutuklanması kıyameti koparır. Ama Türkiye'de on kişi oradan, beş kişi oradan, sürekli olarak tutuklamalar gerçekleşiyor" diye konuştu.

Merkezi Gençlik Meclisi üyesi Songül Aşıla da "2013 nevruzunda tarihi manifestonun deklare edildiğini, aradan geçen yaklaşık iki yıllık süreçte tek taraflı ateşkes ilan edildiğini" iddia etti.
Türkiye'nin Kobani'de IŞİD'e destek verdiğini ileri süren Aşıla, Diyarbakır başta olmak üzere Muş, Ağrı, İstanbul, Mardin, Erzurum, Şırnak, Batman, Siirt ve İzmir gibi yüzlerce kişinin tutuklanmasını eleştirdi.

Kaynak: AA