Japon İş Adamlarının İzmir Ziyareti

Japon DışŸ Ticaret BirliğŸi BaşŸkanı Noritada Ito ve 15 kişŸilik Japon işŸ adamı heyetinin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) temsilcileriyle görüşŸmelerde bulunduğŸu bildirildi.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, Osaka kentinden heyet, BirleşŸmişŸ Milletler Sanayi Kalkınma Organizasyonu (UNIDO) tarafından gerçekleşŸtirilen organizasyon kapsamında otomotiv yan sanayi, lojistik, gıda gibi sektörlerin firma temsilcileri İzmir'de ağŸırlandı.
İZKA Yatırım Destek Koordinatörü Sedef ǖzer ve İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halit Duran tarafından karşŸılanan heyet, İZKA'nın kuruluşŸ amacı ve yatırımcılara sunulan hizmetler hakkında bilgilendirildi.
Koordinatör Sedef ǖzer, İzmir'in konumu, lojistik avantajları, nitelikli insan kaynakları, gelişŸmişŸ altyapısı, özel yatırım bölgeleri ile yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğŸunu kaydetti.

İzmir'in bir turizm kenti olmanın yanı sıra Avrupa'ya açılan bir liman kenti olarak da önemli bir konumda bulunduğŸunu ve heyet olarak ülkelerinde İzmir'deki yatırım olanaklarını anlatacakları bilgisini veren Japon heyet başŸkanı Noritada Ito'ya, Sedef ǖzer tarafından anı plaketi verildi.

Otomotiv yan sanayi, lojistik, gıda ve içecek gibi çeşŸitli sektörlerden firma temsilcilerinin yer aldığŸı heyet, muhtemel ticari işŸbirlikleri için İzmirli firma ve kurumlarla görüşŸmelerine devam edecek.
 
Kaynak: AA