Ezine'de Hırsızlık Olaylarına Karşı Uyarı

Ezine'de, polis vatandaşŸları hırsızlık olaylarına karşŸı, broşŸür dağŸıtıp uyardı.

İlçe Emniyet Müdürü Kuvvet YaşŸar ve ekiplerinin katıldığŸı çalışŸmada, vatandaşŸlar hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşŸı uyarıldı.
YaşŸar, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, broşŸürlerin, olası hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşŸı uyarıcı nitelikte olduğŸunu söyledi.

VatandaşŸların, karşŸılaşŸtığŸı olumsuzlukları mağŸduriyet oluşŸmaması için emniyet güçlerine bildirmelerinin büyük önemi bulunduğŸunu belirten YaşŸar, şŸunları kaydetti:
"Hırsızlık olaylarına karşŸı evlerde alınabilecek basit önlemlerle hırsızlık olaylarının önüne geçebilirler. Unutmayalım hırsızlar çok uğŸraşŸacak, gürültü çıkaracak ve zaman harcayacakları yerlere girmek istemez. Evlerinde uzun süre vakit geçiren vatandaşŸlarımızın sokaklarını ve çevrelerini gözlemlemelerini, kendi ve komşŸularının güvenliğŸi için yararlı olacaktır. VatandaşŸlarımız evlerine gelerek, elden satışŸ yapan şŸahıslara karşŸı dikkatli olmalı. 'YarışŸmadan bir şŸeyler kazandınız' gibi sözler söyleyerek kendilerine evrak imzalatmalarına müsaade edilmemeli. Bütün önlemlere rağŸmen hırsızlık olayları meydana gelmişŸse hiç bir şŸeye dokunmadan ücretsiz 155 Polis İmdat telefonunu arayarak polisin gelmesi beklenmeli."
 
Kaynak: AA