Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin, komşu ülkelerde yaşanan karışıklıkların içine çekilmeye çalışıldığını bildirdi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Güvenç, Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen'in 5. Olağan Şube Kurulu toplantısına katıldı.

Güvenç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü ülkelerle mücadele ettiğini ve artık milletin gerçekleri gördüğünü belirterek, yurt içinde ve Ortadoğu'da farklı saldırılarla mücadele ettiklerini vurguladı.
Son 30 yılda dünya ve Türkiye'deki değişime işaret eden Güvenç, şunları kaydetti:
"Birisi 30 yıl önce bir değişim ve dönüşüm başlayacak, dünyada önemli güçler çökecek, İslam ümmeti uyanacak, gıptayla seyredilen bir ülke olacaksınız dese; ne ben hayal edebilirdim, ne de bunu söyleyene akıllı derlerdi. Allah lütfederse her şey oluyor. Bugün bu noktalara geldik. Yeter mi, tabi ki yetmez. Daha gidecek ve yapacak çok işimiz var. Fakat, komşu ülkelerde yaşanan karışıklıkların içine çekilmeye çalışılıyoruz. Dış güçler, Ortadoğu'nun, İslam ümmetinin tek umudu olan bu ülkenin parçalanması için her türlü mücadeleyi yürütüyor. Ülkemiz bu oyunlara gelmiyor. Dediğim gibi uyanışın adresi Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.
Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA