Kale İlçesindeki İki Mahalle İçme Suyuna Kavuştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Kale ilçesine bağlı Uzun Hüseyin ve Akça mahallelerindeki sondaj çalışmaları sonucu içme suyu buldu.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Müdürlük ihtiyaç halindeki ilçeler için sondaj çalışmalarına devam etti. Kale ilçesine bağlı Uzun Hüseyin ve Akça mahallelerinde sondaj çalışması yapan ekipler, mahallelelerin içme suyuna kavuşmasını sağladı.
Uzun Hüseyin Mahalle Muhtarı Mehmet Gülhan, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden gereken hizmeti gördüklerini belirtti.

Sorunlarını iletince MASKİ yetkililerinn çalışmalara başladığını kaydeden Gülhan, "Gereken hizmeti ve ilgiyi görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir'e teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Kale ilçesi Akça Mahalle Muhtarı Emir Gülçek de yaz ayının kurak geçmesi nedeniyle içme suyunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

MASKİ'ye yaptıkları talebin hemen ardından ekibin gelerek çalışmalarına başladığını kaydeden Gülçek, "Üç tane içme suyu memba vardı. Üçünü de 10 gün içinde temizledik. Bayağı uğraştılar. Suyumuz şu an iki katına yükseldi" açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA