Kahramanmaraş Caddesi’nde Ulaşıma Elektronik Denetim Geliyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması yönündeki tartışmalara son noktayı koydu.

Kahramanmaraş Caddesi’nde Ulaşıma Elektronik Denetim Geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, cadde üzerine elektronik denetleme sistemi (EDS) kurmayı planladıklarını kaydederken, bu sistemle cadde üzerinde kurallara uymayanların hemen cezalandırılacağını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Belediye Meclisi toplantı salonunda meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki tartışmalara ilişkin caddede ulaşımı tek yön haline getirdiklerini hatırlattı.

DOLMUŞ ŞOFÖRLERİNİ HEM SAVUNDU, HEM ELEŞTİRDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, bu cadde üzerinde dolmuş taşımacılığı yapan minibüslerin değil, özel araçların büyük trafik sıkışıklığına neden olduğunu kaydetti.

Özel araç sahiplerinin bu cadde üzerinde araçlarını park etmemeleri için sürekli çağrıda bulunduklarını, polisin ceza kestiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Vatandaşın o caddede bankada işi varsa aracını bankanın önüne bırakıyor. Bunun önüne geçebilmek için sürekli mücadele ettik. Trafik Şube de ceza kesti. Ancak cezalar da caydırıcı olmadı. Maraş Caddesi tek yön olarak güzel bir akışa sahipken özel araçlar burayı mahvediyor. Dolmuş minibüslerinin de hatası yok mu? Var. 2 minibüsün durması gereken durakta 3, 3 minibüsün duracağı yerde 5 minibüs duruyor. Bir de kısa devre yapıp tekrar durağa dönüyorlar. Ama o caddedeki sorunun en büyük kısmı özel araçlardan kaynaklanıyor” diye konuştu.

"O SÖZLERİ KINIYORUM"
Kahramanmaraş Caddesi’nin geleceği noktasında yaşanan tartışmaları takip ettiklerini ve konunun muhatapları ile kamuoyunun fikirlerini aldıklarını da ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, bu süreçte son derece yanlış bazı ifadeler olduğunu kaydederken, “Maraş Caddesi’nin Ortahisar ilçesinde bulunması hesabiyle Ortahisar belediye başkanımız Ahmet Metin’in Genç’in bu konuda fikir beyan etmesi en tabi hakkıdır. Öyle ‘değneksiz geziyorlar’ gibi bir ifadeyi ben kabul etmiyorum. Böyle bir söz olamaz. Böyle söylemlere gerek yok. Bunlar maksadını aşan sözler. Bunu kınıyorum. Böyle sözleri kabul etmiyorum. Sayın Ahmet Metin’in Genç’in görüş bildirmesi en tabi hakkıdır. Tüm üyelerimizin hakkıdır” ifadelerini kullandı.

"K.MARAŞ CADDESİ KAPANIRSA TANJANT VE SAHİL YOLU TIKANIR"
Kahramanmaraş Caddesi’nin geleceği hakkındaki düşüncelerini de kamuoyuna aktaran Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:
“Bu cadde trafiğe tam kapatılırsa Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant yolu) ve Sahil Yolu tam tıkanır. Peki, ne yapacağız? Avrupa’da gördüğümüz teleferik gibi bir sistem var ama bu uzun vadeli iş. Bunun üzerinde de çalışılması için talimat verdim. Şuan bu caddeyi rahatlatmak için elektronik denetleme sistemini (EDS) kurmayı düşünüyoruz. Bunun tutarı yaklaşık 1 milyon TL’dir. Bu sistemle Maraş Caddesi’nde aracını park edenin hemen evine cezası gidecek. Dolmuş durağında 2 minibüs durması gerekirken 3 minibüs mü durdu! Hemen ceza evine gidecek. Öyle orada özel araçların yol kenarında durmasına, duraklamasına bu sistemle asla müsaade edilmeyecek. Hemen ceza kesilecek. Bu cadde üzerindeki düşüncemiz budur.”
Kaynak: İHA