Vali Yazıcı, Çocuk Evlerinde Kalan Çocuklarla Bir Araya Geldi

Rize Valisi Ersin Yazıcı, çocuk evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi.

Bir resteronda düzenlenen etkinliğe, Vali Yazıcı'nın yanı sıra eşi Nejla Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş da katıldı.

Yazıcı, devlet olarak kimsesiz çocukların, yaşlıların ve yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirterek, "Devletin himayesi altında bulunan çocukların en çok sevgiye ihtiyaçları var. Çocuklar bize emanettir. Onların her türlü ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyor ve sık sık kendileriyle bir araya gelerek gelişmelerini takip ediyoruz" dedi.

Çocukları sosyal hayattan koparmadan onları gündelik hayatın içine sokarak aile ortamında yetiştirmek, onlara komşuluk ilişkileri başta olmak üzere onları güvenle bakabilecekleri bir geleceğe hazırlamaya çalıştıklartını ifade eden Yazıcı, "Bu tip aktiviteler çocuklara çok büyük moral kaynağı oluyor. Bayramlar birlik ve beraberlik için geleneksel zamanlardır. Bayram ve özel günlerde devletimizin himayesinde bulunan yavrularımızla yakından ilgilenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA