Dökh’ten Kadınlara 'Kobane” Çağrısı

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), kadınlara bayramda Kobane’de olma çağrısında bulundu.


DÖKH tarafından Suriye’nin Kobane bölgesinde yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, IŞİD’in Ortadoğu’nun JİTEM’i olarak halkların kazanımlarına ve değerlerine pervasızca saldırdığı belirtilerek, tüm dünyanın gözleri önünde çağın katliamını gerçekleştirmek için Kobane’nin düşürülmeye çalışıldığı ifade edildi. Saldırıların merkezine Kobane’nin alınmasının boşuna olmadığının kaydedildiği açıklamada, "Çünkü Kobane sadece Kürt direnişinin merkezi değil aynı zamanda Ortadoğu demokratik sisteminin oluşturulduğu yerdir. Bu nedenle Kobane’nin düşürülmesi bölgenin gelecek umudunun yok edilmesidir. Rojava'da yaratılan ışığa karşı tarihi karanlığın yeniden getirilmesidir. Yapılan saldırılar bu amaçladır" denildi.

Kabone’nin sadece Kürtler adına değil, diğer bölge halkları ve insanlık adına büyük bir direniş mücadelesi verdiğinin de yer aldığı açıklamada, şöyle denildi:
“Günlerdir büyük bir irade ve kararlılıkla kuşatmaya karşı büyük bir kahramanlık destanı yazan Kobane halkı hepimizin onurunu savunurken bizler açısından artık insan olmak Kobane’yi savunmaktır. Devrimci olmak Kobane’yi savunmaktır. Kadın düşmanı İŞİD'e karşı kadın özgürlüğünü savunmak Kobane'yi savunmaktır. Çünkü artık Kobane özgür yaşam isteyen tüm halkların ve kadınların adıdır. Tarihi bir süreçte, tarihi görevlerle karşı karşıyayız. Bu bilinçle tüm kadınları tarihi rollerini gerçekleştirmeye çağırırken, bu bayramı Kobane halkıyla birlikte direniş bayramına dönüştürelim diyor ve başta kadınlar olmak üzere kendine insanım diyen her kesi Suruç’a çağırıyoruz.”
Kaynak: İHA