Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Antalya’da Başladı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, Antalya Belek'te gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Antalya’da Başladı
29 Ekim-1 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim programı ile yaklaşık 100 kişiye bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim verilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da paydaşı olduğu Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilecek olan Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, Antalya’da başladı.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması ve bu kapsamda rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren kişilerin eğitilmesi amacıyla 29 Ekim 2014 tarihinde başlayan Formatör Eğitim Programı, 1 Kasım Cumartesi günü sona erecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile 2012 yılında imzaladığı protokol kapsamında gençler arasında sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin tüketiminin en aza indirilebilmesi ve sağlıklı bir neslin oluşmasına zemin hazırlanabilmesi adına çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek. Bu faaliyetlerin ilki ayağı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sorumluluk alanında yer alan gençleri eğitmek üzere Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı oldu. Bu kapsamda Antalya’da başlayan ‘Formatör Eğitim Programı’nın açılışına Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Genel Müdür Yardımcısı Cihan Başar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Rahmi Aksoy, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel, 13 kişiden oluşan eğitmen grubu ve çok sayıda Bakanlık çalışanı katıldı.

FORMATÖRLER SAHADAKİLERİ EĞİTECEK
Uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam olmak üzere toplam beş başlık altında yapılacak olan eğitimlere, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görevli spor uzman ve uzman yardımcıları, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda görevli psikologlar ve sosyal çalışmacılar katılacak. Yaklaşık 100 kişiden oluşan eğitici gruba, Yeşilay’da görevli alanında uzman kişiler eğitim verecek. 4 gün süren eğitimlerle bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi sahibi olan formatörler, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sorumluluk alanındaki gençlik merkezi ve ilçe müdürlerine, gençlik liderlerine, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilere eğitim verecek.

“BAĞIMLILIĞIN SPORLA REHABİLİTE EDİLEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ”
Eğitimin açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, son yıllarda uyuşturucu nedeniyle mağdur olan genç ve ailelerin sayısında artış yaşandığına dikkati çekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Yeşilay Cemiyeti ile güzel bir sinerji yakaladıklarını anlatan Sönmez, gençliği bağımlılıktan uzak tutacak projeleri ortaklaşa hayata geçirdiklerini ifade etti.

Bağımlılıkla mücadelenin birçok boyutu bulunduğuna inandığını dile getiren Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bağımlılığın Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir vasıtası olan sporla rehabilite edilebileceğine inananlardanız. Sporla bu çocukların, gençlerin rehabilite edildiğini görmekteyiz. Bu konuda bazı federasyonlarımız örnek teşkil etmektedir. Bağımlılığın her türlüsüne karşıyız. Bu yüzden bağımlılıkla mücadelede eğitimini de çok önemsiyoruz. Bu mücadelede gönüllüler de çok etkili. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizlerde bağımlılıkla mücadeleye gönül verdik. Biz tedavinin bilimsel olduğu kadar ruhsal, dokunsal, yürek işi ve gönül işi olduğuna inanıyoruz."
Açılış, Program Koordinatörü Derya Akyılmaz’ın program hakkında katılımcılara bilgi vermesiyle sona erdi. Türkiye genelinden yaklaşık 100 eğitimci ve antrenöre yönelik gerçekleştirilen eğitim, 1 Kasım'a kadar devam edecek

Kaynak: İHA