Sgk İl Müdürlüğünden Dolandırıcılık Uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Selim Erol, son günlerde kendini SGK danışmanı olarak tanıtan kötü niyetli bazı kişilerin Torba Yasa'yı kullanarak 4/B sigortalı olan vatandaşları dolandırmaya çalıştığını, bu tür kişilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Selim Erol, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Torba Yasa'yı kullanarak 4/B (eski adı Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalı vatandaşları dolandırmaya yönelik çirkin bir tezgah kurulduğunu kaydetti.

Kendilerini SGK danışmanı olarak tanıtan kişilerin bilgilendirmek iddiasıyla aradıkları 4/B sigortalısı vatandaşların prim borcunun bulunduğunu, Torba Yasa'dan yararlanarak borçlarını yapılandırmak için son başvuru günü olduğunu söyleyerek verdikleri hesap numarasına para yatırmalarını istediklerini belirten Erol, şöyle devam etti:
"Paranın yatırılmaması durumunda 4/B sigortalısı hakkında cezai işlem yapacaklarını söyleyerek vatandaşlarımızın soğukkanlı düşünmesini engelleyerek istedikleri parayı verilen hesap numarasına yatırtmayı amaçladıkları Müdürlüğümüze gelen ihbarlar üzerine anlaşılmıştır. Ayrıca aramaların 212 alan kodlu telefon numarasından yapıldığı sigortalı vatandaşlarımız tarafından belirtilmiştir. Parayı yatırdıktan sonra banka dekontunun kendilerinde kalacağını, yatırılan parayı hesapta gördükten sonra işlemlerini yapacaklarını belirterek, herhangi bir terslik olması durumunda banka dekontunu kuruma iletmeleri istendiği söylenmiştir. SGK'nın adı kullanılarak 4/B sigortalısı vatandaşlarımızın parasını almak amacıyla çirkin bir yola başvuran kişilere vatandaşlarımızın kesinlikle itibar etmemelerini istiyoruz. "
Müdürlük tarafından şahsi bilgilerin telefonla paylaşılmadığını vurgulayan Erol, tahsilatların da online olarak anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapıldığı, kurumun tahsilat amacıyla kullandığı özel bir banka hesap numarasının bulunmadığını bildirdi.
Kendini SGK danışmanı olarak tanıtan kötü niyetli kişilerin Torba Yasa'yı kullanarak vatandaşları aldatarak menfaat temin etmelerinin, telefon dolandırıcılığının şekil değiştirmiş hali olduğunu ifade eden Erol, bu tür girişimlerde bulunanlar hakkında "Alo 155" polis ihbar hattı veya en yakın emniyet birimine başvurarak suç duyurusunda bulunulması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA