Eski Gelenek 'Tebrik Kartları'Yla Bayram Kutladılar

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir ilkokul öğŸrencileri, eski bir bayramlaşŸma geleneğŸini hatırlatmak ve yaşŸatmak adına yakınlarının kurban bayramını tebrik kartlarıyla kutladı.

Neziha Bal İlkokulu öğŸretmen ve öğŸrencileri, öğŸretmen CoşŸkun Serçin'in koordinatörlüğŸünde, bayram kutlamasını, gelişŸen teknolojiyle eski gelenek haline gelen tebrik kartlarıyla yaptı.
GeçmişŸte kalan bir bayramlaşŸma geleneğŸini hatırlatmak ve yaşŸatmak amacıyla gerçekleşŸtirilen çalışŸmada, öğŸrenci ve öğŸretmenler, yakınlarına bayram tebrik kartları yolladı.
Dursunbey Milli EğŸitim Müdür Yardımcısı Ahmet Hayat ile PTT şŸubesine gelen öğŸretmen ve öğŸrenciler, posta pullarını yapışŸtırdıkları zarfları görevliye teslim etti.
ǖğŸrenciler, bu tür uygulamayı beğŸendiklerini ama en çok yakınlarının bu kartları aldıklarında nasıl bir tepki vereceklerini çok merak ettiklerini söyledi.

PTT şžube Müdürü Ahmet Hayat da öğŸrencilerden tebrik kartlarını aldığŸında eskileri hatırladığŸını ve duygulandığŸını belirterek, geçmişŸte kalmışŸ böyle bir uygulamayı günümüze taşŸıdıkları için okul personeli ve öğŸrencileri tebrik etti.

 
Kaynak: AA