Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan, Ekameder’e İkinci Kez Hibe Desteği

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER), 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğiyle Bütçelemeyi Öğreniyoruz' projesi ile 'Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı' kapsamında yürütülen Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan ikinci kez hibe desteği almaya hak kazandı.


İlhan Koman Kültür Evi ve Kadın Merkezi'nde Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan ikinci kez alınan hibe desteği ile ilgili düzenlenen toplantıya, Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, ASPİM İl Müdür Yrd. Erdinç Topçu, Aile ve Sosyal Politikalar Huzurevi Müdürü Tamer Tahmazoğlu, Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) Başkanı Ayşe Naime Eren, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Bütçelemeyi Öğreniyoruz Proje Koordinatörü Ayten Sünnetçiler, EKAMEDER Proje Yürütücüsü Şahide Ağaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü, Belediye Kadın ve ile Hizmetler Müdürü Emel Önaldı, Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Boyacıoğlu, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) Başkanı Dilek Kaynak, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı ve kadın üyeler katıldı.

SABANCI VAKFI HİBE PROGRAMI’NDAN, EKAMEDER’E İKİNCİ KEZ HİBE DESTEĞİ
Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve EBED (Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Derneği) ortaklığıyla yürütülen 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğiyle Bütçelemeyi Öğreniyoruz' projesi ile 'Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı' (BMOP) kapsamında yürütülen Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan, Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) ikinci kez hibe desteği almaya hak kazandı.

PROJE 10 AY SÜRECEK
EKAMEDER yöneticilerinden proje ile ilgili yapılan açıklamada, "Yerel yönetimlerin bütçe süreçlerinin, kadınların ve erkeklerin ihtiyaçlarını dikkate alarak düzenleyen bir politika aracı olan Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme (TCDB) konusunda, EKAMEDER öncülüğünde ve Kadın STK’lardan oluşan bir izleme grubunun, Edirne Belediyesi Stratejik Plan toplantılarına dahil olmasını hedefliyor. Proje ile ayrıca Edirne Merkez, Keşan, Uzunköprü ve Enez ilçelerinde Kent Konseyleri, Kadın Meclisleri, Kadın STK’lar ve Belediye çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlenecek. 10 ay sürecek proje ile merkez ve ilçelerde toplam 180 kişinin bilgilendirme ve eğitim toplantılarına katılması ve izleme değerlendirme çalışmaları sonucunda proje el kitabı hazırlanması hedeflenmektedir" bilgileri verildi.

BM KADINLARIN İNSAN HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ ORTAK PROGRAMININ AMACI NEDİR?
Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), Sabancı Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle 2015 yılı sonuna kadar 11 ilde yürütülüyor. Ortak programın amacı, yerel düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği taahhütlerinin uygulanmasının hızlandırılması ve kadın haklarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak için yerel yönetimlerin ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesidir.
Kaynak: İHA