İzmir Başkanlar Kurulu Toplandı

İzmir'de iş dünyası örgütlerinin başkanlarının oluşturduğu İzmir Başkanlar Kurulu yılın ilk toplantısını yaptı.

İzmir Başkanlar Kurulu Toplandı
Yılın ilk buluşmasına 40’a yakın isim katılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılarak kurul üyelerine hitap etti. Kocaoğlu, başkanların soruları karşısında ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin genel merkez tarafından gerçekleştirileceğini belirterek, "İlçe belediye başkan adaylarını ben değil, genel merkez belirleyecek" dedi.


Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Geza Dologh'un ev sahipliğinde dün akşam Kordon Otel'de yapılan toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mehmet Ali Susam da katıldı.

Eski başkanların da katıldığı toplantıda EGEV'in yeni projeler üzerinden canlandırılması için gerçekleştirilecek yeni projeler alındı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda AK Parti İzmir eski Milletvekili Tuğrul Yemişçi ile CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da değerlendirmelerde bulundu. Yemişçi, kentin kongre merkezine duyduğu ihtiyacı dile getirerek, İzmir'in hala bir kongre merkezi bulunmadığını kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise ülkenin içinde bulunduğu ortamda demokratik koşulların gözetilmesi gerektiğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Yemişçi'ye verdiği yanıtta, kongre merkezi yapmanın yerel yönetimin görevi olmamasına rağmen bu konuda çalıştıklarını ve Gaziemir'deki yeni fuar alanının devreye girmesi ile birlikte Kültürpark Fuar Alanı'nda hayata geçirecekleri kongre merkezi projeleri üzerine çalıştıkları bilgisini verdi.

EGEV Başkanı Geza Dologh ise 2014'ün her bakımdan önemli bir yıl olacağını söyledi.

Dologh, "Hayırlı bir yıl dilerim. 2014 iyi geçsin. Bu yıl EGEV için de değişim yılı. Umarım EGEV tekrar elden geçer ve daha da iyi pozisyonlara gelir. Hepimiz el birliği ile çalışacağız. 2014 İzmir için de önemli bir yıl. Seçimler var. Yeni seçilecek başkana da hayırlı olsun. Yeni başkanımızı 1 Nisan'da kucaklayacağız" dedi.

Kaynak: İHA