İgdaş’tan Zihni Sinir'Li Etkinlik

İnovasyonu kurum kültürünün bir parçası haline getiren İGDAŞ İnovatif Buluşmalar etkinliğinde çalışanları ile bir araya geldi.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusu’nda düzenlenen etkinlikte Porof. Zihni Sinir karakteriyle tanınan teknoloji tutkunu karikatürist ve tasarımcı İrfan Sayar bir sunum gerçekleştirirken organizasyon, çalışanları inovatif düşünmeye teşvik edecek bir workshop ile devam etti. İnovatif Buluşmalar’da bugüne kadar hayata geçirilen projelerin demoları ve posterleri de sergilendi.
Sektörünün öncü kuruluşu İGDAŞ, inovasyon başlığı altında çalışanları ile bir araya geldi. Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen İnovatif Buluşmalar organizasyonunda teknoloji tutkunu karikatürist ve tasarımcı İrfan Sayar sunum yaparken sunumun ardından Sayar’ın verdiği brief doğrultusunda çalışanlar bir workshop’a katıldı.

Çalışanları inovatif düşünerek Zihni Sinir benzeri bir proje yapmaya teşvik eden workshop’un ardından dünden bugüne İnovasyon Yönetim Sistemi’ne katkı sağlayan çalışanlara ödülleri verildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen sergide çalışanlardan gelen inovasyon önerileri arasından 34’ünü de sergileyen İGDAŞ; konuya ilgi duyan gençlerin, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

2001 yılında “Herkesin Fikri Değerlidir Yarışması” adı altında inovasyonu kurum kültürünün bir parçası haline getiren adımları atan İGDAŞ, zaman içinde yeni fikirlere, inovasyona bakış açısı ve yaklaşımını iyileştirdi. 2010 yılı itibariyle, şirket dışından da beslenebilecek; sürece İstanbulluları da dahil ettiği, çok daha profesyonel bir İnovasyon Yönetim Sistemi kuran İGDAŞ, İnovasyon Yönetim Sistemi’nin temellerini attı ve 50 kişiden oluşan İnovasyon Gönüllüleri Takımını oluşturdu. İnovasyon Gönüllüleri Takımını, başvuruda bulunan personel arasından tecrübe, eğitim, kişilik özellikleri ve çalıştığı birim yöneticilerinin görüşleri doğrultusunda gönüllülük esasına dayanarak belirleyen kurum, inovasyon gönüllülerinin kendilerini bu alanda geliştirmesi için teşvik ediyor.

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmada “Son yıllarda daha sık karşılaştığımız inovasyon kavramı İGDAŞ’ta çok uzun zamandır hayatımızın bir parçası. Sektörün en köklü ve lider kuruluşu olarak İGDAŞ, inovatif bakış açısının sağladığı ve sağlayacağı avantajları biliyor, bu yolda sağlam ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. İnovasyon Yönetim Sistemimiz ile tüm çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin, müşterilerimizin ve tüm İstanbulluların; bilgi ve tecrübelerini, hayal güçlerini, şirkete değer katan veya ticarileştirilebilen somut projelere dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Üretim ve hizmet anlayışımızı, İnovasyon Yönetim Sistemi uygulamaları ile sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu amacın gerçekleşmesi için önemli bir adım olarak İGDAŞ inovasyon web sitesini hayata geçirdik. Herkese açık olan web sitemizden gelen fikirleri aynı hassasiyet ile değerlendiriyoruz. Bu işe özel profesyonelce hazırlanmış olan sistemin, performans takibi dâhil tüm aşamaları İnovasyon Yönetim Sistemi yazılımından takip ediliyor. Yeni sistemle süreç iyileştirici ve projelendirme gerektiren inovasyon önerileri aynı sistem içerisinde fakat farklı kriterlere göre değerlendiriliyor. Bütün bunlar, inovasyonun, iş süreçlerimizde inovatif yaklaşımın İGDAŞ’ta kurumsal kültürün bir parçası haline gelmesine hizmet ediyor. Bugün geldiğimiz nokta beni gururlandırıyor daha da önemlisi gelecek için heyecanlandırıyor” dedi.

“2008 yılından itibaren sizlerden gelen 2.050’den fazla öneri, İnovasyon Koordinatörleri ve İnovasyon Gönüllüleri Takımı ile ilgili Genel Müdür Yardımcılarımız başkanlığında değerlendirildi” diyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öneri değerlendirme toplantılarına öneri sahipleri de davet edildi ve önerilerini bizzat anlatma imkânı buldu. Yapılan değerlendirme toplantıları sonucunda bugüne kadar toplam 170 adet inovatif projeyi hayata geçirdik ve bu projeler kurumumuza maddi, manevi değer kattı.”
Kaynak: İHA