Tekirdağ Valiliği'nden Refiye Yılmaz'ın Durumu Hakkında Açıklama

Tekirdağ Valiliği, Gardner sendromu hastalığına yakalanan ve Amerika'da tedavisi süren Refiye Yılmaz’ın son durumu hakkında yazılı duyuru yaptı.

Yılmaz'ın tedavisinin 1 yıl daha süreceği belirtilen açıklamada, tedavinin ve takibinin ayakta yapıldığı kaydedildi.

Gardner sendromuna yakalanarak Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için 14 Nisan 2013 tarihinde ABD’deki Miami Jackson Memorial Hastanesi’ne gönderilen Tekirdağlı Refiye Yılmaz'ın tedavisi sürüyor. Çoklu organ nakliyle karaciğer, pankreas, ince ve kalın bağırsağında parçalar halinde değişim yapılan Refiye Yılmaz'ın son durumu hakkında Tekirdağ Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada Refiye Yılmaz'ın, Amerika'da Sağlık Bakanlığı tarafından tutulan özel müstakil evde kaldığı belirtilirken, Gardner sendromu hastalığına yakalanan Refiye Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için 14 Nisan 2013 tarihinde ABD’deki Miami Jackson Memorial Hastanesi’ne gönderilmişti. Refiye Yılmaz'a 2013 yılı Ağustos ayında Karski Transplantasyonu (çoklu organ nakli) ameliyatı yapılmış olup ameliyatta; karaciğer, pankreas, ince ve kalın bağırsakta parçalar halinde değişim yapılmıştır. Şu anda Refiye Yılmaz, Amerika’da Sağlık Bakanlığı tarafından tutulan müstakil bir evde kalmakta, tedavisi ve takibi hastanede ayaktan yapılmaktadır. Amerika’da tedavisini yapan doktorlar tarafından, Refiye Yılmaz'ın değerlerine ve tahlillerine bakılmak üzere günün belli saatlerinde hastaneyi ziyaret ettiği, genel durumunun ve motivasyonunun iyi olduğu, sağlığı ile ilgili verilerin olumlu olduğu, ayaktan tedavisi ve takibinin bir süre daha Amerika’da yapılacağı ve hastanın motivasyonu için Mart ayında 3 haftalığına Türkiye’de ailesinin yaşadığı Tekirdağ iline kontrollü olarak izne gönderileceği, izin dönüşü Amerika’daki tedavisine devam edileceği bildirildi.

“TEDAVİSİ 1 YIL SÜRECEK”
Açıklamada ayrıca, "Ameliyat sonrası tedavi sürecinin yaklaşık 1 yıl daha süreceği tahmin edilen Refiye Yılmaz’ın, Amerika’daki tedavi sürecinin 2014 yılı Ekim veya Kasım ayı gibi biteceği Amerika’da tedavisini yapan doktorlar tarafından bildirilmiştir. Yurt dışındaki tedavisi bittikten sonra Refiye Yılmaz'ın tedavisi ve takibi İstanbul Tıp Fakültesi’nin uzman sağlık ekibi tarafından, Sağlık Bakanlığı adına Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacaktır" ifadeleri kaydedildi.
Kaynak: İHA