Müzik ve Sanat Sevdası Dernekleşti

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde müzik gönüllüleri topluluk olarak yaptıkları faaliyetleri dernek çatısı altında yapma kararı alarak dernek kurdular.

Müzik ve Sanat Sevdası Dernekleşti

“Vezirköprü Müzik ve Sanat Derneği” adıyla kurulan derneğin geçici yönetimi görev paylaşımı yaparak Dernek Başkanı Mümin Üstün, Başkan Yardımcısı Hülya Akdağ, Muhasip İlyas Cömert, Sekreter Esra Dilber Güngör Üyeler; Necip Güller, Beyhan Erginsoy, ve Hüseyin Sofu’yu seçerek çalışmalarına Vezirköprü Kaymakamlığı ve Vezirköprü Belediye Başkanlığını ziyaret ederek başladı.

Dernek Başkanı Mümin Üstün yaptığı açıklamada, “Yıllardır müziğe verdikleri emeğin Vezirköprü adına bir hizmete dönüşmesi için, müzik sevdalılarıyla birlikte derneği kurduklarını geçtiğimiz yıllarda değişik meslek gruplarından Vezirköprülünün bir araya gelerek kurdukları sanat müziği ve halk müziği gönüllüler korosunun ilçede ve ilçe dışında ki konserleri yoğun ilgiyle izlenmiş müzik ve sanat konusunda Vezirköprü’nün potansiyeli görülmüştü. Daha güzel çalışmalar için bir araya gelerek derneğimizi kurduk, Vezirköprü Kaymakamlığı’nı ve Vezirköprü Belediyesi’ni ziyaret ederek kendilerini bilgilendireceğiz” dedi.

İlk olarak Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’yı ziyaret eden dernek yönetimi, projelerine ilişkin bilgiler aktarırken Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, faaliyetlerin bir topluluk bünyesinden çıkarılıp dernek bünyesinde yapılma kararı alınmasının, önlerini açacağını Kaymakamlık olarak gerekli destekleri sağlayacaklarını ve derneğin yapacağı projelerle değişik kurum ve kuruluşlardan destek alabileceklerini belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaymakamlık ziyareti ardından Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık Edis’i de ziyaret eden dernek yönetimi dernek olarak yapacakları projelere ilişkin bilgi verdi. Dernek yönetiminin yer tahsisi konusundaki talebini olumlu karşılayan Başkan Edis, derneğe yer tahsis edilmesi konusunda belediye olarak gerekli desteği sağlayacağını, ihtiyaç duyulan saz, ritm, keman ekibini de temin edeceğini belirterek dernek yönetimine başarılar diledi.
Kaynak: İHA