Pazarspor, Alt Sıralardan Kurtulmak İstiyor

Rize Müftülüğü, 14 Şubat tarihinin Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle "İslamda kadın onuru" konulu hutbe hazırladı.

İkizdere Müftüsü Celal Malkoç tarafından hazırlanan hutbe, İl İrşat Kurulu tarafından düzenlenerek müftülüğü internet sitesindeki taslak hutbeler arasında yayımlandı.
İl Müftüsü Yusuf Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hutbelerin taslak olarak hazırlanarak müftülüğe ait resmi sitede önceden yayımlandığını belirtti.

"İslamda kadın onuru" konulu hutbenin de taslak hutbe olduğunu ifade eden Doğan, "Hazırlanan metin sitemizde yayımlanmıştır ancak hutbeler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanarak tarafımıza gönderilmektedir. Eğer bir hutbe gönderilmezse bu hutbe okutulacaktır" dedi.

Doğan, hutbeyle Sevgililer Günü'nden çok İslam'da kadınların önemine dikkati çekmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Dinimizde kadının yeri çok değerlidir. Kadına gösterilecek sevgi bir günle sınırlandırılamaz. Ömrün her anında saygıyı ve sevgiyi hak etmektedirler. Biz de bu hutbe ile kadın hayatının her anında saygıyı ve sevgiyi anlatmaya çalıştık" diye konuştu.

Hutbede, şu ifadeler yer alıyor:
"Unutmayalım ki dünya hayatı kadın ve erkeğin birbiriyle rekabet ettiği yarış pisti değil, karşılıklı saygı-sevgi, sadakat ve ünsiyetle Rablerinden dua lisanıyla istedikleri cennetin prova alanıdır. Ve yine unutmayalım ki kadın, cinsel bir obje ve eğlence metası değil, hemcinsimiz ve hayat yoldaşımız olarak Rabbimizin bize tevdi ettiği mukaddes bir emanettir. İnanç mefkuremizde Sevgililer Günü yoktur. Çünkü sevgiye gün tahsis edilmez. Kendisine gün tahsis edilen sevgi kaybedilmiş bir hazinedir. Sevgi, bütün sıcaklığı, iffet ve nezaheti ile ömür boyu yürekte taşınır, 365 gün sadakat ve vefa ile yaşanır. Cananımız olan sevgili eşlerimize veya eş adaylarımıza sunacağımız en güzel hediye sevgi ve vefa dolu kalbimiz, takdim edeceğimiz en güzel çiçek buketi tatlı dilimiz ve güler yüzümüzdür. Gerisi ise 'yarım elma, gönül alma' kabilinden teferruattır."
Kaynak: AA