Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bu seçim sadece belediye başkanlığı seçimi değil, Türkiye’nin yönünü belirleyecek bir seçim olacaktır” dedi.

Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kayseri’de basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, “Artık seçim faaliyetleri içerisinde bulunuyoruz. Bu amaçla Kayseri’ye geldik. 81 ilimizde Saadet Partisi olarak seçimlere gireceğiz. Her seçim şüphesiz önemli ama bu seçimin önemi daha da büyük. Bu seçim sadece belediye başkanlığı seçimi değil, Türkiye’nin yönünü belirleyecek bir seçim olacaktır. Bu ayrıca gelecek seçimin öncüsüdür” diye konuştu.

“Aziz milletimizin gönlünün İslam Birliğinden yana olduğu kanaatindeyiz” diyen Kamalak, “Türkiye yönünü batıya çevirmiş durumda. İslam coğrafyasını tarumar eden Batı, hatta ateş topuna dönüştüren batıdır. Biz batıdan insanlığa huzur ve saadet gelmeyeceği kanaatindeyiz. Bu acı tecrübelerle görülmüştür. O açıdan bu seçimler Türkiye’nin yönünü belirleme bakımından çok önemli. Allah bizleri mahcup etmesin” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın geçmiş günlerde ‘orduya kumpas kuruldu’ sözlerine değinen Kamalak, “Bu durumda çok acı tabloyla karşılaşıyoruz. Biz hürmet ettiğimiz hakimlere şüphe ile bakmak durumundayız, savcılara şüphe ile bakmak icap ediyor. Bu bir hukuk devleti bakımından kabul edilemez bir durumdur. Eğer sayın Başbakanın danışmanı bir şeyler bilip bunu konuşmuşsa yargılamanın yeniden yapılması lazım. Başbakanın danışmanı bunları ‘laf olsun diye söyledim’ diyemez. Neticeyle bir şekilde bu şüphenin giderilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Seçim sürecine değinen Kamalak, “Türkiye’de eksiksiz olarak seçime katılıyoruz. İnanmış bir teşkilatımız var. Hazineden yardım almıyoruz. Biliyoruz ki büyük davaların önüne büyük engeller çıkar. Biz bütün insanlarımıza kıt imkanlarla ulaşmaya çalışıyoruz. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA