Yalova İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Yalova'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun ocak ayı toplantısı gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun ocak ayı toplantısı Vali Esengül Civelek başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Civelek, 2013 yılında gerçekleştirilen verimli bir dönemin, 2014 yılında da hep birlikte işbirliği ve güçbirliği içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Civelek, 2013 yılı faaliyet raporuna göre, İŞKUR tarafından 168 kurs programının düzenlendiğini belirterek şöyle konuştu:
"Kurtsan bin 307 kişi faydalanmıştır. İlde 2013 yılı itibariyle İŞKUR tarafından 2 bin 152 kişi işe yerleştirilmiştir. 2012'ye göre özel sektör işe yerleştirme sayısında yüzde 63 artış yaşanmıştır. 2013 yılı Yalova işgücü piyasası araştırması raporu kitaplaştırılarak ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtılmaya başlandı. İşgücü piyasanın sektörel durumu, işgücü talepleri ve işgücü piyasası araştırması sonucu oluşturulan aktif programlar taslağı görüşülerek onaylanmıştır. 2014 yılı içerisinde açılması düşünülen mesleki eğitim kurslarının ağırlıklı olarak istihdam garantili olacak şekilde yapılması planlanmıştır. Kentte, yoksulluk ve işsizlikle mücadelede, istihdam imkanları oluşturularak vatandaşlara gelir etkisi ile önemli katkılar sağlanacaktır. Yeni mezun veya iş tecrübesi kazanmak isteyen iş arayanların, 'İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları'nın' başvuru şartlarının kolaylaşması ve bu programlardan daha fazla işverenin faydalanması konusunda tanıtım ve işyeri ziyareti çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı."
Kaynak: AA