MYP Lideri Yılmaz'dan '2014' uyarısı

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türkiye’yi 2014 yılında üç büyük tehlike bekliyor" dedi.

MYP Lideri Yılmaz'dan '2014' uyarısı
Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri (MYP) Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türkiye'yi 2014 yılında üç büyük tehlike bekliyor" dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada Amerika'yı ve Başbakan'ı uyarıp tavsiyelerde bulundu.

"Millet olarak geçmişin muhasebesini yapmak zorundayız" diyen Yılmaz, "Türkiye için iyi günler bizi bekliyor diyemeyiz. Kısa vadede 2014'ün ilk yarısı üç temel sorunla yüzleşecektir. Bu sorunlar ekonomik krize bağlı iflaslar, yolsuzluklara bağlı siyasi krizler ve nihayet zurnanın zırt dediği yer; bölünme amaçlı sözde Kürt isyanı bizi yılın ilk yarısında bekleyen en temel musibetlerdir" dedi.

AK Parti'nin İsrail ve Mısır politikasının değişmesi gerektiği konusunda her zaman uyarıda bulunduğunu anımsatan Yılmaz, "AK Parti kışkırtıcı bir dış politik duruş sergilemekte. Bu durum Türk milletinin aleyhinedir. Bu nedenle ilk fırsatta İsrail'le olan ilişkilerimiz düzeltilmeli. İsrail'e derhal orayı tanıyan ve daha önce orada görev yapmış bir büyükelçi atanmalıdır" önerisinde bulundu.

Ahmet Reyiz Yılmaz, "Mısır'da sağlanmak istenen huzura AK Parti'nin müdahalesi ve sözlü tacizleri, burada huzurun tesis edilmesini zorlaştırmaktadır. Bir taraftan İsrail aleyhine Mısır için verilen beyanatlar diğer taraftanda İsrail'i bölgede tüm Sünni ülkeler önünde hedef göstermek bu millet için hiç bir fayda sağlamamaktadır. Sadece hükümete iç politik fayda sağlayan bu politika değişmek zorundadır. Başbakan derhal İsrail'i iç politik enstrüman olarak kullanmaktan vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.

"AMERİKA YANLIŞ YOLDA, İSRAİL'İN İRAN POLİTİKASINI GÖZARDI ETMEMELİDİR"

İran konusunda Amerika'nın İsrail'in görüşlerine gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "İran şu ya da bu şekilde atom ve nükleer güce kavuşacaktır. Bu durum sadece İsrail için değil, Türkiye'nin de aleyhine olacak son derece mühim bir gelişmedir. Bu nedenle Amerika, İran politikasını tekrar gözden geçirmek zorundadır. Bu konuda Türkiye'nin de içinde olacağı paralel bir çerçeve kurup Türk-İsrail ve Amerika savunma cephesini tüm dünyaya deklare etmelidir. Bu işin şakası yok! 3. Dünya savaşı kapıdadır" şeklinde konuştu.

AMERİKA'YA ÇAĞRI: KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARTMAYIN

"Mevcut hükümetin yanlışlarına tevessül edip, sizlerde yanlış yollara girmeyin. Hükümetler gelip geçer" diye konuşan Yılmaz, "Türk halkı her zaman Avrupa ve sınır boylarında yaşayan 100 milyon nüfus kuvveti ile buradadır. Amerika güçlü kalmak istiyorsa güçlü bir Türkiye onun için vazgeçilmezdir. Aksi durumda mevcut hükümete kızıp, Türkiye'nin zarar göreceği bir fiilin içinde Amerika'nın yer alması gelecekte sırtını huzurla dayayacağı kuvvetli bir dalı kesmesi olur. Kimse kaş yaparken göz çıkartmamalıdır" açıklamalarında bulundu.

"İSRAİL LEGALDİR, SONSUZA KADAR DA LEGAL KALACAKTIR"

İsrail ülkesinin bölgede işgalci olmadığını savunan Yılmaz, "Bilakis o toprağın kadim sahibidir. Biraz tarih bilgisi olan İsrail ülkesinin o bölgede bizzat Allah'ın yardımı ile M.Ö 1050 yılında kurulmuş olduğunu bilir. İsrail o bölgeye uzaydan inmemiştir. Kendilerine günümüzden 3100 yıl önce verilmiş bir ülkede, ilahi kitaplardan Kur'an'ın da, tanımış olduğu bir hak ile oturmaktadır. Bu konuları politik malzeme yaparak insanların beyinlerini kirletmek sureti ile, bölgede husumet oluşturmak vebali verilemeyecek bir tutum olur. Bu nedenle ister tarihi metinlere, ister 4 kitaba bakın İsrail ülkesinin legal olduğunu açıkça müşahede edebilirsiniz. Sorun İsrail'de değil,İsrail'i tanımak istemeyen bu politik anlayışta yatmaktadır" dedi.