Kuyruklar Bitti Vatandaş Memnun Kaldı

Çankaya Belediyesi tarafından emlak ve çevre temizlik vergilerinin ödenmesiyle ilgili getirilen yeni yöntemler, vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladı.

Kuyruklar Bitti Vatandaş Memnun Kaldı
Eskiden yalnızca merkez büro ile semtlerdeki yedi tahsilat bürosundan yatırılabilen emlak vergilerinin, PTT, internet ve Halkbank aracılığıyla yatırma kolaylığının da sisteme eklenmesiyle uzun kuyruklar bitti

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın göreve geldikten sonra kent bilgi işlem altyapısını güncelleştirerek yeniletmesiyle vergi kaçaklarının önüne geçilerek bilgi akışı eskisinden daha düzenli hale getirilmişti.

Düzenli bilgilerin getirdiği kolaylıkların yanı sıra son dönemde özellikle internet üzerinden ve Halkbank’ın tüm ATM ile şubelerinden ödemelerin yapılabilmesi vatandaşların da beğenisini kazandı. Vatandaşların büyük bir bölümü 2013 yılında vergi borçlarını internet üzerinden ve banka aracılığıyla yapmanın keyfini yaşadı. 2013 yılında vatandaşların internet üzerinden yaptıkları vergi ödemelerinin % 37'ye vardığını ifade eden yetkililer, bu oranın hızla arttığını, banka üzerinden gerçekleşen ödemelerin de eklenmesiyle yurttaşların önemli bir bölümünün belediyeye gelmeden ödeme yapabildiğini söyledi.

Belediyenin gelirlerinde de önemli bir artış sağlanmasına yol açan böylesi kolaylıklar ve teknoloji altyapısına yapılan yatırımların süreceğini ifade eden Başkan Bülent Tanık, belediyenin gelir bütçesinin 2009 yılında 178 milyon TL iken 2013 yıl sonu itibariyle 420 milyon düzeyinde bir gerçekleşme beklediklerini de söyleyerek belediyesine ve kentine sahip çıkan yurttaşlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA