Stockholm'de Cinsel Saldırıların Cezasız Kalması Protesto Edildi

İsveç'te son bir yıl içinde tecavüz ve cinsel şiddet suçlarından yakalanan zanlıların, ceza almadan mahkeme tarafından serbest bırakılmaları, Stockholm'de düzenlenen mitingle protesto edildi.

İnternet ortamında organize olan İsveç'teki kadın derneklerinin mensupları, Stockholm'de bir araya gelerek ülkede işlenen cinsel şiddet içerikli suçlara ve tecavüzlere daha ağır cezalar verilmesi gerektiğini dile getirmek amacıyla miting düzenledi.

İsveçli sivil toplum kuruluşları ile yazar ve politikacıların da katıldığı mitingde daha çok kadınların yer aldığı görüldü.

Stockholm Medborgarplatsen'deki mitingd, son bir yıl içinde çok sayıda tezavüz zanlısının serbest kaldığına işaret edilerek, bunun önüne geçmek için yasal düzenleme yapılması istendi.
Mitinge katılanlar, çocuklarına, torunlarına güvenli bir ülke bırakmak ve onlara doğru ile yanlışı öğretmek istediklerini kaydetti.

İsveç'te cinsel şiddet ve tecavüz suçlarından yargılanan erkeklerin, olay sırasında kadının rızasının olduğu yönünde beyanda bulunması halinde mahkeme karar verirken bunu gözönünde bulunduruyor.

Kaynak: AA