Başkan Akyürek 90 Beldeyi Ziyaret Etti

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında bugüne kadar 90 beldeyi ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in, bu konuda bir rekora imza atarak, Beyşehir'in 18 beldesini bir günde gezdiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası'nın kazanımlarını anlatmak üzere, bir günde; Beyşehir'in Karaali, Yenidoğan, Doğanbey, Emen, Sevindik, Sadıkhacı, Gökçimen, Bayafşar, Esence, Üstünler, Üzümlü, Huğlu, Kayabaşı, Akçabelen, Adaköy, Yeşildağ, Kurucuova ve Gölyaka beldelerini ziyaret etti.
Bugüne kadar Konya'nın 90 beldesini ziyaret ettiğini belirten Akyürek, yerel yönetimler reformunun Konya'da, ilçe ve beldeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermek içir fırsat olduğunu söyledi.

Yeni yasanın uygulanmaya başlamasının ardından beldelerde bulunan belediye binalarının, hizmet araçlarının ve tesislerin hizmet vermeye devam edeceğini kaydeden Akyürek, "Buralardan bir şey alınıp götürülmeyecek. Tam tersine yatırım getirilecek. Bugüne kadar eksik kalan ne varsa onları yapmak ve ilave yeni hizmetler gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Akyürek, belde ve köylere artık Büyükşehir sorumluğunun geleceğini kaydederek, Konya merkezinin belli bir standarda ulaştığını, bundan sonra tüm köyler, beldeler ve ilçeleri de aynı seviyeye taşımaya gayret göstereceklerini dile getirdi.
Türkiye'nin dünyada en güçlü 10 ülke hedefine ve tarihteki önemli konumuna doğru hızla ilerlediğini kaydeden Akyürek, bu yürüyüşü durdurmak isteyenler olduğunu, Türkiye'nin mutlaka 2023 hedefine her alanda ulaşması gerektiğini vurguladı.
Türkiye'nin lider ülke olabilmesinin yolunun sadece hükümetin çalışmasıyla olmayacağının altını çizen Akyürek, "Lider ülke olma hedefi, halkımızın çalışması, beldelerimizin çalışması, şehirlerimizin güçlenmesiyle elde edilir. Yerel yönetimler konusunda başlayan yeni sürecin amacı da bu. Daha güçlü şehirler, daha güçlü Türkiye. İnşallah yeni yerel yönetimler döneminde Konya, Türkiye'nin belediyecilik merkezi ve dünyaya sunacağı model şehir konumunu daha da güçlendirecek" diye konuştu.

Kaynak: AA