Toplum Sağlığı Merkezi'nden Röntgen Cihazı Açıklaması

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki arızalı olduğu iddia edilen röntgen cihazıyla ilgili hastane yönetiminden açıklama yapıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi'nden Röntgen Cihazı Açıklaması

Daha önce Amasra Toplum Sağlığı Merkezi’nde bulunan röntgen cihazının yaz ayları boyunca arızalı olduğu muayeneye giden vatandaşlar tarafından iddia edilmişti. Hastane yönetimi ise iddiaların aslı olmadığını söyleyerek konuya açıklık getirdi.

Toplum Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada, “26 Ağustos’ta röntgen cihazını bakıma gönderdik. Bir hafta sonra cihaz geldi. Cihaz geldikten sonra burada tadilat başladı.

Tadilattan dolayı ortam müsait olmadığı için cihazı üst kata kaldırdık. Biz monte edemediğimiz için tadilattan sonra monte edilip kullanmaya başladık. Yapılan tadilat sonucunda zemin antibakteriyel malzeme ile döşendi. Buralar baştan yapıldığı için o zaman röntgen cihazı kurulamamıştı. Kesinlikle Mayıs Haziran Temmuz aylarında cihazın çalışmadığı gibi bir durum söz konusu olmadı. Neden akşam 6’dan sonra burada röntgen çektiremiyoruz diye bir söylem varsa, o ayrı bir konudur. Bir tane röntgencimiz var. Onunda bir saat şua izni var. Senede bir ay yine şua izni var. Günde bir saat bizlerden az çalışıyor. Bir ayda normal izin dışında şua izni kullanıyor. Gitmesinin sebebi ise Verem Savaş Dispanseri röntgencisinin izne çıkmasıdır. Buradaki röntgencimiz oraya alındı. Röntgencinin alınmasıyla makinenin bozulması aynı tarihe denk geldi. Bizim için bir kayıp olmadı. Röntgenci olsa da röntgen çekilemeyecekti. Röntgen makinesi tamir oldu geldi fakat yerleştirilemeden CR bilgisayar sistemi kuruldu. Herhangi bir hastanın röntgeni çekildiği zaman, röntgen filmleri doktorların bilgisayarlarından görebilecek. Bu sistem görüntünün elden gitmemesi için yapılmış bir sistemdir” denildi.
Kaynak: İHA