Niğde Üniversitesi'ne Atletizm Pisti ve Futbol Sahası

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yerleşkesine uluslararası standartlarda atletizm pisti ve sentetik futbol sahası yaptırıldı.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, yaptığı açıklamada, üniversitelerine 2009 yılından bu yana yapılan spor tesislerinde yüzde 343 artış kaydedildiğini belirterek, yatırımın yaklaşık 9,5 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Mevcut spor alanlarının da yeniden elden geçirildiğini ifade eden Görür, şunları kaydetti:
"Yaptığımız tesisler ve düzenlemelerle birlikte üniversitemizin bu alandaki ihtiyacını önemli ölçüde karşıladık. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan uluslararası standartlardaki tartan atletizm pisti ve futbol sahasının üniversitemizin hizmetine sunduk. Yaklaşık 2 milyon 900 bin liraya mal olan uluslararası standartlardaki atletizm pisti, üniversitemiz ve Niğde için bir prestij tesis oldu. Atletizm pistimizde önemli organizasyonların gerçekleştirileceğini ve önemli başarıların yakalanacağını düşünüyoruz."
Görür, üniversitelerindeki yarı olimpik spor salonu, antrenman salonları, kondisyon salonu, tenis kortu, sentetik futbol sahası, atletizm pisti ve uluslararası standartlardaki futbol sahasıyla hemen hemen tüm branşların en iyi şartlarda yapılabildiği belirterek, Türkiye'de yer alan spor okulları arasında önemli bir yere sahip olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun, eklenen yeni spor alanları ile kazandığı başarıları daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti.


Kaynak: AA