Malatya'da Aile Öğretmenliği Projesi Belge Dağıtım Töreni

Malatya'da Aile Öğretmenliği Projesi kapsamında belge dağıtım töreni düzenlendi.

Malatya Valisi Vasip Şahin, Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında istediklerinin üç aşağı beş yukarı karşılandığını gördüklerini söyledi.

Şahin, 2012-2013 yılında 159 bin öğrencilerinin olduğunu, birinci dönem 70 bin ikinci dönem ise 92 bin öğrenciye proje kapsamında ulaşıldığını belirtti.

Proje kapsamında hemen hemen bütün ailelere gidildiğini kaydeden Şahin, "Bazı ailelere bir defa gidilmiş. Bazı ailelere ise iki defa gidilmiş. Birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere bir kısmına hiç gidilmemiş. İlkokullarda bu biraz daha yüksek oranlarda ama liselerde biraz daha düşük oranda. İlçelerimizde daha yüksek oranda ama merkezimizde daha düşük oranda olmuş ziyaretler. Projenin anlamını, değerini üç aşağı beş yukarı her halde anladık. Bu sene bu eksiği de tamamlayarak ulaşmadığımız öğrenci, ulaşmadığımız öğrenci velisi kalmayacak" diye konuştu.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da slayt gösterimi eşliğinde katılımcılara projenin tanıtımını yaptı ve çalışmaların istatiski sonuçlarını aktardı.
Aile öğretmenliği projesinde başarılı olan 237 öğretmene belgeleri verildi.

Programa, kurum müdürleriyle çok sayıda öğretmen katıldı.

Kaynak: AA