Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Barut Açıklaması

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Başkanı Hüseyin Barut, hava kirliliğiyle ilgili 10 yıldır önemli çalışmalara imza atarak, kampanyalar düzenlediklerini bildirdi.

Barut, Kışlahan Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca yaptıkları bilinçlendirme çalışmalarına rağmen hava kirliliğinin hala çözülemediğine dikkati çekti. MMO'nun 18 ve 19 Ocak tarihlerinde yapılacak 11. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını açıklayan Barut, 2000 yılında yönetim kurulu üyesi olarak başladığı MMO'daki görevine veda ettiğini kaydetti.

Şimdiye kadar mesleğin getirilerinden yola çıkarak, bilim ve teknolojinin ışığında kamu yararına çalışmalar yaptıklarını anlatan Barut, "Özellikle hava kirliliğiyle ilgili 10 yıldır önemli çalışmalara imza atarak, bu konuda kampanyalar yaptık" dedi.

Antalya'da hava kirliliğine karşı yeterince önlem alınmadığını da savunan Barut, görevi süresince gürültü ve görüntü kirliliğiyle mücadele ettiklerine değindi.
Isı yalıtımına yönelik de eğitimler düzenlediklerini belirten Barut, şöyle konuştu:
"Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, kentin asansör haritasının çıkarılması ve turizmin daha güvenli olması adına periyodik kontroller gibi pek çok konuda çalıştık. LPG'li araçların kontrolleri, kent içi ulaşım, hastane ve okul gibi alanlarda iklimlendirme eğitimleri, temiz doğa için mücadele, iş sağlığı ve güvenliği, yapı denetimi ile havuz bakımlarını yaptık."
MMO 11. dönem yönetimine aday olan Ümit Büyükeşmeli ise yaklaşık 2 bin 300 üyesi olan odanın halktan ve ülkeden yana anlayışını devam ettirmek istediklerini ifade etti.

Büyükeşmeli, yeni dönemde başta ulaşım olmak üzere kentin sorunlarına çözüm üretmeyi sürdüreceklerini bildirdi.
Kaynak: AA