Gaziemirli Miniklerden Kültür Evi'ne Yoğun İlgi

Gaziemir’de eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, 23 Nisan Ulusal ve Uluslar arası Çocuk Şenliği Kültür Evi’ni ziyaret etti.

Gaziemirli Miniklerden Kültür Evi'ne Yoğun İlgi
Öğrenciler farklı kültürleri tanımanın heyecanını yaşadı

Gaziemir’de eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, bu yıl 16.’sı düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan ülkeler ile belediyenin kardeş belediyelerine ait kültürel materyallerin sergilendiği kültür evini ziyaret etti. Kültür Evi’ne yoğun ilgi gösteren öğrenciler diğer ülke ve şehirlerin kültür motiflerini tanıma şansı buldu. Şenlik sayesinde farklı ülke ve kültürlerden arkadaşlıklar edinme şansı bulan çocuklar, kültür evi sayesinde farklı ülkelerin tarihi ve kültürel simgelerini yakından tanıma fırsatına kavuştu. Kültür evinde bol bol fotoğraf çeken çocuklar, şenliğin 16 yıllık sürecini anlatan tanıtım filmini seyrederek şenliğin geçmişi hakkında bilgi sahibi oldu.

Belediyenin kardeş şehirleri ve bu yıl 16.’sı düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan ülke ve şehirlere ait kültürel materyallerin sergilendiği Kültür Evi’nde, kardeş belediyeler Rusya-Volgograd, Azerbaycan-Bakü, Bulgaristan- Loznitsa, Bulgaristan-Kirkova, Macaristan-Felsözsolca, Ukrayna-Dnepropetrovsk, Bosna Hersek-Gorajde başta olmak üzere Yunanistan, Almanya, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i, Romanya, Litvanya ve ülkemizdeki illerin kültürünü yansıtan folklor materyalleri her ülkeye ait özel vitrinlerde sergileniyor.
Kaynak: İHA