Burhaniye’de Yeni Dolmuş Taksiler Hizmete Girdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin belirlediği yeni hatta çalışacak olan dolmuş taksiler hizmete girdi.

Burhaniye’de Yeni Dolmuş Taksiler Hizmete Girdi

Belediye önünde yapılan törende konuşan Belediye başkanı Fikret Akova, sürücülerden vatandaşlara iyi davranmalarını istedi. Burhaniye’de Trafik Tescil Bürosu’nun yanında bulunan Koçkent’ten hareket edecek olan 6 dolmuş taksinin hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Müftü Oğuz Metin’in okuduğu duanın ardından hizmete giren dolmuş taksilerin ulaşımda kolaylık sağlayacağı açıklandı. Vatandaşların bu hizmeti beklediğini anlatan Başkan Akova, sürücülerden vatandaşlara iyi davranmalarını istedi. Yeni dolmuş taksilerin bu güne kadar minibüs ve dolmuş taksi girmeyen mahallelere hizmet vereceğini anlatan Başkan Akova, “Vatandaşlar bu hizmeti bekliyordu. Yeni hattımız bu esnaflarımıza ve halkımıza hayırlı olsun. Ancak, bu iş sabır gerektiren fedakarlık gerektiren bir iş. Sizler her türlü insanla karşılaşacaksınız. Yaşlının engellinin inip binmesine yardımcı olacaksınız. İşinizi severek yaparsanız başarılı olursunuz. Bu hattın tespitini sizlerle beraber yaptık. Vatandaşımız bu hizmeti bekliyordu. Halkımız memnun olursa siz kazanırsınız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Dolmuş taksilerin ilk müşterisi de Başkan Akova ve Müftü Oğuz Metin oldu. Yeni hizmete giren dolmuş taksiler konvoy halinde yeni güzergahta ilk yolculuğa çıktı. Başkan Akova’da bindiği dolmuş taksiye 20 lira ücret verdi.
Kaynak: İHA