Binali Yıldırım Altay ve Karşıyaka Başkanlarını Kabul Etti

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Karşıyaka ve Altay Spor Kulübü başkanlarını kabul etti.

Binali Yıldırım Altay ve Karşıyaka Başkanlarını Kabul Etti
Binali Yıldırım, Altayspor’un 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. Yıldırım, “Eğer Türkiye'de futbol tarihi yazılacaksa; bu Altay'la, Altay'ı kuranlarla ve Altay'a gönül verenlerle başlar” dedi.


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Altay Spor Kulübü Başkanı Niyazi Konuşmaz’ı kabulünde 16 Ocak 1914 yılında kurulan Altay Spor Kulübü’nün 100. yılını kutladı. Niyazi Konuşmaz’ın Altay Spor’un 100. Yılı balosuna Binali Yıldırım’ı davet ettiği görüşmede, Altay Spor Kulübünün sahası ve tesislerinin 3 yıllığına tahsisi konusunda Binali Yıldırım’dan destek istedi. Binali Yıldırım, gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü verdi.

Binali Yıldırım, Altayspor’un Türk spor ve futbol tarihinin miladını ifade ettiğini belirterek “Altay, Türk spor ve futbol tarihinin miladını ifade eder. Eğer Türkiye'de futbol tarihi yazılacaksa bu Altay'la, Altay'ı kuranlarla ve Altay'a gönül verenlerle başlar. Altay Spor’un kurulduğu günden bu yana futbol ve spor tarihimizin büyük kulüpleri arasında yer aldı ve almaya da devam edecektir. Büyük Altay'ın kurucularını rahmetle anıyor, bu kulübe gönül verenleri 100'üncü yılında tüm camianızla birlikte kutluyorum." diye konuştu.

KARŞIYAKA'YA DESTEĞE DEVAM
Yıldırım'ın Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz’i kabulünde ise kulübün genel sorunları konuşuldu ve destek yapılacak konular belirlendi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz ile projeyi değerlendiren Binali Yıldırım, projenin detayları hakkında bilgi aldı. 28 Ocak tarihinde ihaleye çıkılacak stadyum 15 bin seyirci kapasiteli olması planlanıyor. Sosyal tesis kapasitesi 8.134 metrekare olacak tesisin Karşıyaka’ya gelir getirmesi de hedefleniyor. Binali Yıldırım, “Bu tür projeler siyasetin dışında tutulmalı. Tüm siyasi partiler projeyi engelleyecek değil, geliştirecek yönde katkı sağlamalı. Karşıyaka hepimizin kulübü” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA