Asü-mercedes İşbirliğinde Yeni Boyut

Mercedes Benz-Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Klaus Pfeifer, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ı makamında ziyaret ederek, fabrika için önem arz eden Otomasyon ve Bilgi Teknolojileri konularında destek istedi.


ASÜ-Mercedes işbirliği giderek gelişiyor. Staj, iş pratiği ve laboratuar imkanlarının geliştirilmesi alanlarında yapılan işbirliklerine bir yenisi daha eklenecek. Fabrika için önem arz eden Otomasyon ve Bilgi Teknolojileri konularında, ASÜ’de yeni bir bölüm açılması veya var olan bölümlere entegre bir program ilave edilmesi gündeme geldi.

Mercedes Benz-Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Klaus Pfeifer, 2013 yılının kendileri açısından çok iyi geçtiğini ve üretimde rekor kırdıklarını söyleyerek, “Türkiye’de pazar payımız yüzde 50’lere kadar geldi. Daha büyük yatırımlar düşünüyoruz. Bu noktada bizim için iki bölüm çok önemli; Otomasyon ve Bilgi Teknolojileri. Bu konularda yapılabilecek işbirliklerini görüşmek üzere Sayın Rektörümüzü ziyaret ettik” dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da, Mercedes’in Aksaray için son derece önemli bir firma olduğunu söyledi.

Aksaray Üniversitesi ile Mercedes arasında bir işbirliği protokolünün zaten var olduğunu anımsatan Rektör Acar, “Mercedes’le yaptığımız işbirliği neticesinde, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesindeki Otomotiv Programı öğrencilerimiz, fabrikada staj yapabiliyor ve iş pratiği edinebiliyor. Bunu bir ileri aşamaya taşımak istiyoruz. Mercedes’in ihtiyaç duyduğu Otomasyon ve Bilgi Teknolojileri konularında neler yapabileceğimizi araştıracağız” dedi.

Ziyaret sonunda ASÜ-Mercedes işbirliğinin yeni boyutlar kazanarak devam etmesi konusundaki karşılıklı arzu ve kararlılık bir kez daha vurgulandı.
Kaynak: İHA