Askeri Casusluk 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma” Davası

İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden “Gizli bilgi ve belge bulundurma” davasının dördüncü gününde tutuklu sanıkların ve duruşma salonunda hazır bulunan avukatlarının tahliye talepleri alındı.

Askeri Casusluk 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma” Davası

İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 38'i muvazzaf asker, 59'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı davaya dördüncü günde de devam edildi. Tutuklu sanıkların ve duruşma salonunda hazır bulunan avukatlarının tahliye taleplerinin alındığı duruşma ilginç diyaloglara sahne oldu. Söz alan tutuklu ve tutuksuz sanık avukatları tahliye taleplerini ilginç hikaye ve atasözleriyle destekledi. Duruşmada en ilginç talep Avukat Murat Ergün'den geldi. Avukat Ergün, mahkeme heyetinden davada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Başbakan Erdoğan ve Akdoğan'ın açık adreslerini bilmediğini ancak TBMM'ye yazı yazılırsa adreslerinin bulunabileceğini ifade eden Ergün, "Müvekkillerimin suçsuzluğunun ortaya çıkması için Başbakan Erdoğan ve danışmanı Akdoğan'ın tanıklıkları çok önemli. Bildiklerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Savunmamızın tanığıdır. Usul yasasına göre bu konuda karar verilmesini istiyorum" dedi.

BALIK KARINCA HİKAYESİ
Bazı sanıkların avukatlığını yapan Hakkı Çelik, tahliye talebini balık ile karıncanın hikayesini anlatarak yaptı. Çelik, “Sular yükseldiğinde, balıklar karıncaları, sular çekilince de karınca balıkları yer. Burada yaşama faktörünü su belirler. Biz sizden su olmanızı istiyoruz" dedi.

Avukat Atilla Ertekin ise, Sapanca’daki arama için iki ayrı ekibin gittiğini, ikinci ekibin metaryelleri bulduğunu, ‘materyaller ilk aramada mı konuldu?’ sorusunun akıllara geldiğini, kaldı ki bu aramaların usule uygun olmadığını belirterek, “Yarın hesap ve sap dönerse diye iki tane tutanak tutuluyor. Ben kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuyorum, savcılık bunu reddediyor. Bakın, davada 59 tutuklu sanık var. Ama duruşmaya çok az sayıda tutuklu geliyor. Çünkü insanlar umutlarını artık kaybetti. Bundan sonraki duruşmalara hiçbir avukat da gelmeyecek” diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık avukatları da müvekkillerinin 20 aya yakındır tutuklu olduklarını, tutukluluğun bir tedbir olmaktan çoktan çıkıp, infaza dönüştüğünü belirterek tahliye talep etti. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, duruşma devam ediyor.
Kaynak: İHA