'kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'Samsun'da Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı 'Gönül Elçileri' projesinin alt bileşeni olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' Samsun'da başlatıldı.

'kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'Samsun'da Başladı

'Gönül Elçileri' projesinin alt bileşeni olan ve 2013 Ekim ayında başlatılan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' Samsun'da düzenlenen toplantıyla başladı.

Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy'un katılımlarıyla Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Programda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gönül Elçileri projesi sıralamasında Samsun'un ülke genelinde 8. sırada olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, "Gönül elçileri kapsamı içerisinde birçok insanımız başvuruda bulundu. Samsun ili bu kapsam da ülke genelinde 20 bin 250 gönüllü sayısıyla 8. sıradadır. Ben özellikle gönül elçisi olan tüm elçilerimize teşekkür ediyorum. Bu projenin ilk ayağı koruyucu aile uygulamasını biraz daha yaygınlaştırmak ve genişletmektir. Bu amaçla ilimizde elçilerimizin de katkılarıyla çalışma başlattık. Bu anlamda 84 koruyucu ailenin yanında 94 çocuğumuzla 9. sıradayız. İhtiyacı olan insanlara devletimiz gerekli yardımları sağlıyor. Onların ihtiyaç duygu sevgi ve şefkattir. Bu bakımdan gönül elçilerimizin yapmış oldukları çalışmaları önemsiyoruz. Bu projemizin 2. ayağı olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim' özellikle örgün eğitim yaşını geçirmiş olan ve okula devam etmemiş olan kadınlarımızın mesleki eğitim almalarını hedefleyen bir çalışmadır. Bugün bu çalışmayı kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

Kadınların eğitim ve istihdam seviyelerinin arzu edilen seviyede olmadığını söyleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Kadınlarımız ne yazık ki arzu edilen seviyede değil. Gerek eğitim gerekse istihdam bakımından arzu edilen yerde değil. Kırsal alanda kız çocuklarımızın ilköğretimden sonra orta öğretime devam etmede eksiklerinin olduğunu gördük. Yoğun bir gayretle çocuklarımızı okula alabilmek adına önemli çalışmalar sergiledik. Henüz yüzde 100'ünü alabilmiş iddiasında değiliz. Ama bu konuyu bütün kamı kurum ve kuruluşlarımızla gayret içerisindeyiz. Samsun'da özellikle iç ve kırsal kesimlerde azda olsa bu sorunu yaşıyoruz. Bu konuda mesafeler aldık ve almaya da devam edeceğiz. Biz kadınlarımıza bu projeyle bu imkanı sunacağız. Kadınlarımızın buralara gelerek bu çalışmaları almalarımız bizim temennilerimiz. 10 kadınımız bir araya gelip kurs istediklerinde biz o kursu açacağız. Kurslarımız vatandaşlarımızın hizmetinde, okullarda ki eğitim ve öğretim akşam saatlerinde bittiğinde o derslikler birer Halk Eğitim sınıfı haline gelecek ve bu dersliklerimiz kullanılacak. Siz yeter ki konuyu bize iletin. Biz gereğini yapmak için büyük bir gayret içerisinde olacağız" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdür Vekili Necmettin Aygün ise yaptığı konuşmada eğitimli kadının sağlam ailenin, sağlam ailenin ise toplumun güçlü temelini oluşturduğunu söyledi.

Programda ayrıca KOZA Müdürü Tuğba Talay, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özker, İŞKUR Meslek Danışmanı Erdem Gökduman ve İl Müftülüğü Vaizi Firdevs Şana birer sunum gerçekleştirdiler.
Kaynak: İHA