Eskipazar Belediyesi Toki'den Ek Süre İsteyecek

KARABÜK - Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, ilçede Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan 2. etap konutlara ilişkin, "TOKİ konutları için başvuru süresi sona erdi ancak ek süre talebinde bulunacağız" dedi.

Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yapılması planlanan yaklaşık 350 dairelik 2. etap TOKİ konutları için başvuru süresi sonunda yeterli talebe ulaşılamadığını ancak başvuru yapmak isteyen vatandaşlarında olduğunu söyledi.

TOKİ yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Baş, "TOKİ konutları için başvuru süresi sona erdi ancak ek süre talebinde bulunacağız. Çünkü süreyi kaçıran ve başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız var. Talebimiz uygun görülürse tekrar başvuru alacağız" diye konuştu.

-Sosyal Tesis yapımı

Belediye olarak ilçenin sosyal tesis bakımından eksikliğini gidermek adına çalışma başlattıklarını vurgulayan Baş, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlçemize hakim bir tepeye, ilçemizden çıkan sarı mermer taşları ile adına 'Sarı Kale' verdiğimiz sosyal tesis yapımına başladık. Bu tesisi ihale usulü ile müstecir firmaya yaptırıyoruz. Tesiste, düğün salonu, toplantı salonu, yemek yeme yerleri, park alanları ve şehitlik olacak. İnsanımızı ihtiyaçları için ilçemizden başka bir yere göndermemek için özel bir gayretimiz, çabamız var. İlçemizi çağdaş modern bir kent haline getirmeye gayret ediyoruz."

Kaynak: AA