Belediye Önceliği Yatırıma Verdi, Festivali İptal Etti

KARABÜK - Karabük'ün Eskipazar ilçesinde belediye tarafından her yıl düzenlenen "Tarih Kültür Sanat ve Spor Festivali", bu yıl ödeneğinin başka yatırıma aktarılması nedeniyle iptal edildi.

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak ilçenin festivalden daha çok yatırıma ihtiyacının olduğunu tespit ettiklerini ve bu nedenle festivale ayrılan ödeneği yatırım alanına kaydırmaya karar verdiklerini belirtti.

Bunun vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığı anlatan Baş, ilçede istihdama yönelik bir yatırım planladıklarını ve söz konusu ödeneğin bu yatırımda kullanılacağını kaydetti.

Baş, festivalin her yıl düzenlendiğini dile getirerek, "İlçemizin yatırıma daha çok ihtiyacı olduğu için festivalimizi bu yıl yapmama kararı aldık. Festivalimizi tamamen iptal etmedik. İlerleyen yıllarda en güzelini ve görkemlisini yaparız ama şimdi zamanı olmadığını düşündük. Belediye olarak harcanan her gereksiz kuruşun hesabını vermek zorundayız. İlçemde şu anda yatırım ihtiyacı varken bu parayı festivalde harcama lüksümüz yok diye düşündük" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA