Azerbaycan Milli Eğitim Müşaviri, Kars'ta Haydar Aliyev Lisesi’nde İncelemelerde Bulundu

Kars’ta Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) tarafından yapımına başlanan ve temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında katılığı 32 derslikli Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nde Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, incelemelerde bulundu.

Azerbaycan Milli Eğitim Müşaviri, Kars'ta Haydar Aliyev Lisesi’nde İncelemelerde Bulundu
Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Fariz Ceferov ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış’ı makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış’ın makamında kabul ettiği Azerbaycan Eğitim Müşaviri Nesibova, bir süre sohbet etti.

Milli Eğitim Müdürü Yılıdırım Alkış, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova’yı makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Nesibova’da Kars’ta olmaktan Karslılarla birlikte olmanın verdiği heyecanını yaşadığını, Kars’ta kendisini öz evinde hissettiğini söyledi.

Çayların içildiği ziyarette genel olarak Kars’ta yapılan ve tamamlanmasına çok kısa bir süre kalan Azerbaycan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi konuşuldu.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ziyaret anısına Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova’ya bir plaket verdi. Daha son Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ayrılan Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi’ne geçti. Lisede yapılan çalışmalarda ilgili bilgiler alan Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, daha sonra okulu gezdi. Okulun çok güzel olduğunu kaydeden Nesibova, okulun tamamlandığında Kars’ın çok güzel ve bir o kadar da modern, her şeyiyle üniversite yerleşkesini anımsatan bir okula kavuşacağını vurguladı.

Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi’ndeki incelemelerini tamamlayan Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova ve beraberindekiler daha sonra okuldan ayrılarak Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’na geçtiler.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) tarafından Yenişehir Mahallesi'nde yapılan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi 22 dönüm arazi üzerine 32 derslik, yatakhane, yemekhane, konferans salonu, ve kapalı spor salonu olarak inşa edildi.
Kaynak: İHA