Marmara Üniversitesi'nden Avrupa'ya Folklor Gösterisi

İSTANBUL - Marmara Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Toplulukları'nın, Çek Cumhuriyeti'nin Zlin şehrinde düzenlenen 44. Liptal Uluslararası Folklor Festivali etkinliklerindeki gösterisi ve Türk halk müziği konseri beğeni topladı.

Marmara Medya Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Toplulukları, Türkiye'yi temsilen davet edildikleri folklor festivalinde sahne aldı.

Ev sahibi Çek Cumhuriyeti, Rusya, Gürcistan, Slovakya, Meksika, Bosna Hersek ve Avusturya'yı temsilen grupların yer aldığı festivale,Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur'un desteğiyle katılan ekibe, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Danışmanı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Uslu başkanlık etti.

Ekip, festivalin başladığı gün şehir korteji, ana sahnede açılış seremonisi ve 20 dakikalık açılış performansı sergiledi. Marmara Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve bölümlerinden öğrencilerden oluşan halk oyunları ve halk müziği toplulukları, Şef Doç. Dr. Uslu, eğitmenler Serkan Şerin ve Cihangir Kılıç yönetiminde hazırlandıkları festivalde Mardin, Fethiye, Artvin ve Kırklareli yörelerinin halk oyunları ve Türk Halk Müziği eserleri ile yer aldı. İkinci gün festival ana sahnesinde 30 dakikalık bir gösteri sunan üniversite topluluğu, takip eden günlerde aynı sahnede ve Vizovice şehrinde yirmişer dakikalık gösteriler sergiledi.

Festival katılım ve başarı belgesi, Festival Başkanı Ladislav Michalek,Çek Cumhuriyeti Folklor Birliği Başkanı Zdenek Psenica ve Liptal Belediye Başkanı Věra Dostálová tarafından Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül"e iletilmek üzere Doç. Dr. Mustafa Uslu'ya takdim edildi.

Kaynak: AA