Taşburun’a 12 Derslikli Okul Yapılacak

Kalorifer sisteminde Mart ayında meydana gelen yangın nedeniyle büyük bölümü yanan ve kullanılamaz hale gelen Taşburun İlköğretim Okulu yeniden yapılacak.

Taşburun’a 12 Derslikli Okul Yapılacak
12 derslikli Taşburun İlk-Orta Okulu için 21 Ekim 2013 günü ihale düzenlenecek.
Taşburun Köyünde yer alan Taşburun İlkokulunun kalorifer kazanından çıktığı tahmin edilen yangın nedeniyle çatısı tamamen yanan okul binasında büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, okuldaki öğrenciler ise sağlam kalan sınıflar ve köy konağında eğitimlerini sürdürüyor.

Eğitim-öğretimin aksamaması için ilgililer tarafından her türlü önlem alınırken, Taşburun Köyüne yapılacak olan okul binası ise netlik kazandı. Taşburun Köyüne, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından 12 derslikli yeni bir okul yapılacak.

Okul ihalesi 21 Ekim 2013 günü saat 10|00’da Kahramanmaraş İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

İlk ve ortaokul olarak inşa edilecek yeni okul binası, zemin ve üç kattan oluşacak. Okulda 12 dersliğin yanı sıra bilgisayar odası ve laboratuarlar da yer alacak.

İhalenin tamamlanmasının ve ihale sürecinin sona ermesinin ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalanacak ve okul binası 365 takvim günü içerisinde tamamlanacak.
Kaynak: İHA