Engelliler, Mavi Kapak ve Hurdalarla Hayat Buluyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) Genel Merkezi, ülke genelinde sona eren Mavi Kapak toplama kampanyasının Ayvalık’ta sürdüğünü ve derneğin en önemli gelir kaynağının ise hurda, kitap ve gazete kağıtları olduğunu bildirdi.

Engelliler, Mavi Kapak ve Hurdalarla Hayat Buluyor
Ayvalık’ta ciddi bir kesimin, mavi kapak kampanyasının sona erdiği yönündeki sözlerin doğru olmadığını savunan BOED Genel Başkanı Halil Burgaz, haftanın her Cumartesi günü kendi imkanlarıyla Ayvalık merkez başta olmak üzere, Ali Bey Adası, Altınova-Altınova Sahil, Küçükköy Sarımsaklı, Gömeç, Karaağaç gibi ilçe ve beldelere giderek dernek bünyesi içinde adeta bir hurdacı timi oluşturduklarını ve bu metotla elde ettikleri gelirlerle ilçedeki engellilerin ihtiyacı olan manuel tekerlekli sandalye, kanedyen, koltuk değneği, walker gibi gereçleri temin etmeye çalıştıklarını belirtti.

Burgaz, Dernek Genel Merkezi yöneticileri, Övünç Uğuz Meliha Cebe, Saadet Esin Yumulcay, Yasemin Tülay Tamtunalı, derneğin gerçek bir neferi olarak nitelendirdiği ilçenin sevilen engellilerinden Müjdat Kurt’un yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Turgay Ezer ve kendisinin de yer aldığı hurda timiyle, çevreye, insana doğaya ve sağlığa zararlı olan ne varsa toplayıp Ayvalık Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen depoda biriktirip anlaştıkları bir hurda toptancısına sattıklarının altını çizdi.

HERKESİ ARALARINA KATILMAYA DEVAM ETTİ
Gerçekleştirdikleri uygulamanın kolay kolay yapılamayacağını kaydeden genel başkanı Halil Burgaz, “Hazıra konmak çok kolay. Halkımızın böyle bir tasarrufunu göz ardı edemezdik. Oturup koltuğumuzda bizlere bağış yapacak hayırseverleri bekler, elde edilen bu parayla da engellilere yönelik devasal çalışmalarımızı sürdürebilirdik. Biz dernek yönetimi olarak haftanın beş günü çalışan insanlarız. Başkaları gibi yatak döşek oturup keyif çatmayı da bilirdik. Ancak buna rağmen hafta sonunu da engellilerimize ayırmayı uygun gördük. Bizlere bu yoğun tempomuzda ayak uydurmak isteyen herkesi aramıza katılmaya bekliyoruz. Böylelikle hem bedenen dinlenecek hem de ruhen terbiye edildiğinizi hissedeceksiniz” dedi.

YARDIMLARIN ARTMASI GEREKİYOR
Derneğin bünyesine kazandırmak istedikleri liftli yeni bir araç için başlattıkları yardım toplama çalışmalarının süresinin bir yıl daha uzatıldığını sözlerine ekleyen Burgaz, “Bu zamana kadar yaptığımız çığırtkanlık bizlere 12 bin 750 lira gibi bir gelir sağladı. Kendisini zengin diye bildiğimiz saygıdeğer büyüklerimizden bu zamana kadar ne elimizi tutan oldu, ne de derneğimize hesap açtığımız Vakıf Bank’ın hesabına para yatıran oldu. Ayvalık özünde güzeldir. İnsanı merhametli, insanı sevecen, insanı yardımseverdir. Bir elinin verdiğini diğeri görmez. Balıkesir Valiliğinin Olur’ları ile bastırdığımız para makbuzlarımızla her kuruşunun değerlendirildiği bu faaliyetimize desteklerinizi bekliyoruz. Bu liftli araç; engellimizin, yaşlımızın, sokağa çıkamayan çocuklarımızın hizmetinde olacaktır. Bu araç alındığında mutlaka bakımına, benzinine, şoför ağabeylerimize ihtiyacımız olacaktır. Bizler gelip geçiciyiz ama hiç bir bedel aranmaksızın hizmetini sürdürecek olan bu aracımız tüm insanlığa hediye kalacaktır. Belki parasal açıdan yardım edemeyen dostlarımız vardır. Onlar da, çıktığımız bu yolda bizlerden ayrılmıyorlar” diye konuştu.

Liftli araç için 2014 Eylül ayına kadar yasal izinleri aldıklarının kaydeden Halil Burgaz, “Geçen bir yıl boyunca acemice davrandık. Kimseyi sık boğaz etmedik. Otuz liraya kırk liraya yemekler çaylar vermedik. Anladık ki bu işler gönülden ve Allah rızası ile yapılan işlerdir. Ayvalık halkı başta olmak üzere tüm körfeze bu niyetimizi açacağız. Önümüzdeki günlerde Ayvalık’ımızın önde gelen dernekleri ve Mahalle Muhtarları ile de bir toplantı düzenlemek istiyoruz, bizimle olan irtibatlarını kesmemelidir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA