Hatay'da İki Suriyeli Kardeşin Bir Kişiyi Bıçaklayarak Öldürdüğü İddiası

Hatay Valiliği, iki Suriyeli kardeşin bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddialarıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan "Suç işleyenler korunuyor mu" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, 13 Eylül'de Kanatlı Mahallesi Kanatlı Caddesi'nde meydana gelen olayla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle ülkemize pasaportla giriş yaparak, Güzelburç beldesindeki bir adreste ikamet eden Suriye uyruklu M.G. ve A.G. isimli iki kardeş ile ilimiz nüfusuna kayıtlı Serinyol beldesinde ikamet eden maktül Y.S, yemek yemek üzere bir köftecide buluşmuşlardır. İddialara göre A.G'nin Suriyeli olan kız arkadaşına, öldürülen Y.S'nin ilgi duyduğu gerekçesiyle aralarında münakaşa çıkmıştır. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş ve çıkan kavgada iki kardeşin Y.S'yi karın bölgesiyle boyun kısmından kesici aletle yaraladıkları belirlenmiştir. Olayda yaralanan Y.S, olay anında yanında bulunan yine Suriye uyruklu olan arkadaşları D.G. ve B.K. tarafından Antakya Devlet Hastanesine özel araçla götürülmüş, ancak şahıs hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır."

Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu M.G. ve A.G'nin tutuklandığı belirtilen açıklamada, olay anında suç mahallinde bulunan Suriye uyruklu D.G. ve B.K'nin ise gerekli işlemler sonrası sınır dışı edildikleri bildirildi.

Açıklamada, ayrıca "Dolayısıyla haberde iddia edildiği şekliyle hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü bulunmadığı gibi suç işleyen kim olursa olsun işlenen her suçun takibi titizlikle yapılarak, güvenlik birimlerimiz ve adli makamlar tarafından gereği yerine getirilmektedir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA